Συνάντηση με τον Γεν. Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή για το παράνομο εμπόριο στον Πειραιά

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεργασίας ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γ. Γαβρίλης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Ν. Μανεσιώτης με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή κ. Α. Παπαδεράκη στα γραφεία του, στην οποία παρευρέθηκαν ο κ. Χ. Νικόλσκι, Προϊστάμενος της Δ/νσης θεσμικών ρυθμίσεων & εποπτείας αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών της Γ.Γ. Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, η κ. Μ. Δαρζέντα τμηματάρχης του Τμήματος Εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης Αντιπεριφέρειας Πειραιά, η κ. Δ. Πετράκου ειδική σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και ο κ. Β. Μαστρογιάννης, εκτελεστικός υπεύθυνος του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου.

Αντικείμενο της συνάντησης, ήταν η εξάπλωση του παράνομου εμπορίου στον Πειραιά και ιδιαίτερα την Κυριακή, όπου γίνεται μεγάλη διακίνηση προϊόντων λαθρεμπορίου, παράνομων καπνικών προϊόντων, απομιμητικών προϊόντων, αλλά και επικίνδυνων τροφίμων, φαινόμενο που παρά τις φιλότιμες αποσπασματικές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Πειραιά, της Περιφέρειας Αττικής, της Αστυνομικής Δ/νσης Πειραιά και της Δημοτικής Αστυνομίας, αντί να περιορίζεται, συνεχώς αυξάνεται.

Συζητήθηκε η κατά το δυνατόν απλοποίηση των Νόμων 4264/2014 και 4155/2013, ώστε να ανατεθούν συγκεκριμένες αρμοδιότητες σε λιγότερα ελεγκτικά όργανα, χωρίς να είναι απαραίτητη η παρουσία επτά διαφορετικών φορέων, γεγονός που καθιστά την διενέργεια ελέγχων εξαιρετικά δύσκολη και αναποτελεσματική.

Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση διευρυμένης σύσκεψης την ερχόμενη εβδομάδα στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά όλων των εμπλεκομένων φορέων – Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης, Αντιπεριφέρεια Πειραιά, Δήμος Πειραιά, Αστυνομική Δ/νση Πειραιά, Δημοτική Αστυνομία, ΣΔΟΕ, Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου, Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς και ΣΥΚΑΠ-, με σκοπό τη λήψη αποφάσεων για συντονισμένες δραστικές ενέργειες, που θα καταπολεμήσουν το νοσηρό φαινόμενο, που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και προσβάλλει στο έπακρο την εικόνα του Πειραιά, αλλά και της χώρας γενικότερα.

Μην Χάσετε

Πρόκληση η αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού παρεμπορίου

Δεδομένου ότι οι ηλεκτρονικές απάτες λαμβάνουν όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς απηύθυνε επιστολή στους Υπουργούς Εθν. Οικονομίας & Οικονομικών κ. Κ. Χατζηδάκη, Ανάπτυξης κ. Τ. Θεοδωρικάκο και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δ. Παπαστεργίου

Ενημέρωση ΕΣΠ προς τα μέλη για τις εργασίες στην οδό Τσαμαδού αρχομένης της 27/05/2024

Ενημέρωση μελών για την πραγματοποίηση έργων στην οδό Τσαμαδού από την οδό Γούναρη έως την Εθνικής Αντιστάσεως.

Αναγκαία η επιστροφή των Ποσειδωνίων στο φυσικό τους χώρο, στον Πειραιά

Με την ευκαιρία ολοκλήρωσης της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης των...

Τι περιμένει ο εμπορικός κόσμος από τους νεοεκλεγέντες Ευρωβουλευτές

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς εκφράζει στους νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές θερμά...

Eντυπωσιακό Fashion Show από τον Εμπορικό Σύλλογο- Μια βραδιά γεμάτη μόδα και λάμψη στις “Ημέρες Θάλασσας 2024”

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ένα...

Πάνελ Άρθρου

Τελευταία Νέα

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, Πρόεδρο Ολυμπιακού, για την μαγική νίκη του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League

Ο Ολυμπιακός γράφει την ενδοξότερη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου Μία πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές.

Συνταξιοδότηση μη μισθωτών οφειλετών e-ΕΦΚΑ με ασφαλιστικά χρέη έως 30.000 ευρώ

Σε συνέχεια του ν. 5078/2023 και ειδικότερα του άρθρου 115, στο οποίο ορίζεται η διεύρυνση του ορίου χρεών στις 30.000 ευρώ για τους οφειλέτες μη μισθωτούς του e - ΕΦΚΑ που δύνανται να συνταξιοδοτηθούν, σας παραθέτουμε τις κυριότερες διατάξεις της υπ' αριθμ. 32270/2024 σχετικής ΚΥΑ.

Εντυπωσιακή Βραδιά Μόδας

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 MAIOΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ...

Δράσεις με τις οποίες συμμετέχει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς στις “Ημέρες Θάλασσας 2024”

Στις εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για τις «Ημέρες Θάλασσας...

Ψηφιακές Υπηρεσίες του ΕΣΠ