Εποικοδομητικές συναντήσεις του Προεδρείου του ΕΣΠ με το Δήμαρχο και τον Νέο Αστυνομικό Διευθυντή Πειραιά

Η συνάντηση με τον Ταξίαρχο κ. Α. Φουτάκη, όπου από πλευράς ΕΣΠ παρευρέθηκαν επίσης η Γ΄ Αντιπρόεδρος κ. Μ. Πιττάκη και ο Γεν. Γραμματέας κ. Θ. Καπράλος, είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ανάληψης των καθηκόντων του νέου Διευθυντή Δ/νσης της Αστυνομίας Πειραιά. Συζητήθηκαν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και αμφότερες οι πλευρές συμφώνησαν για την συνέχιση της κοινής συνεργασίας για την αντιμετώπιση ζητημάτων ευταξίας στην πόλη του Πειραιά, την ασφάλεια, διευκόλυνση και εξυπηρέτηση των πολιτών και καταστηματαρχών.

Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γ. Μώραλη, όπου παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γ. Μελάς και Α. Αργουδέλης, καθώς και ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Π. Πολιτάκης, η Γ΄ Αντιπρόεδρος κ. Μ. Πιττάκη και ο Γεν. Γραμματέας του ΕΣΠ κ. Θ. Καπράλος, η ατζέντα της συζήτησης  περιλάμβανε μια σειρά από ζητήματα, που αφορούν  άμεσα και είναι  συνυφασμένα με την βιώσιμη ανάπτυξη και στήριξη της   επιχειρηματικής δραστηριότητας της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συζήτησης για το κυκλοφοριακό και την εξέλιξη των έργων  Τραμ και  Μετρό, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου έθεσαν θέματα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ενώ στο πλαίσιο της ανάπλασης της οδού Σωτήρος επεσήμαναν την αναγκαιότητα σήμανσης, διαγράμμισης, σωστής χρήσης και διαφύλαξης   των χώρων φορτοεκφόρτωσης στις παρακείμενες οδούς, καθώς και στη Βας. Γεωργίου, ώστε να παραμένουν ελεύθεροι αποκλειστικά και μόνο για την τροφοδοσία των καταστημάτων. Τέθηκε το θέμα της λειτουργίας των κάδων απορριμμάτων, η διάνοιξη της οδού Σωτήρος, καθώς και συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις Ημέρες Θάλασσας 2017.  Ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων και αμφότερες οι πλευρές τόνισαν την επιθυμία τους για συνέχιση της στενής εποικοδομητικής  τους συνεργασίας, με στόχο την ανάδειξη, την δραστηριοποίηση   του Πειραιά και την τόνωση της τοπικής αγοράς.

Το διαχρονικό πρόβλημα της παράνομης επέκτασης της Κυριακάτικης Αγοράς Πειραιά ήταν ιδιαίτερο αντικείμενο συζήτησης, τόσο στη συνάντηση με τον Δήμαρχο όσο και με το Αστυνομικό Δ/ντή, όπου ο Πρόεδρος και τα μέλη του Προεδρείου του ΕΣΠ έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στο διαχρονικό αυτό πρόβλημα και τους επέδωσαν χαρακτηριστικές φωτογραφίες, που αποδεικνύουν την έκταση του προβλήματος.  Συμφωνήθηκε από κοινού να αναλάβει πρωτοβουλία ο Δήμος εντός του μηνός Μαρτίου, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων με όλους τους αρμόδιους φορείς επί του συγκεκριμένου θέματος.