Μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου

Μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου

O Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με την ευκαιρία του εορτασμού της κορυφαίας στιγμής της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί σύμβολο εθνικής μνήμης και δείκτη αναφοράς στην πορεία του ελληνικού έθνους.

Επιβεβαιώνει την πρόταξη του συλλογικού συμφέροντος και τη θέληση για αγώνες και θυσίες όταν διακυβεύονται οι αξίες και τα δίκαιά μας και αποτελεί ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τα διδάγματα και τις παρακαταθήκες του παρελθόντος για να απαντήσουμε στις προκλήσεις της εποχής μας με ενότητα και πίστη στις αρχές και στα ιδεώδη που δόξασαν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

Κρατώντας ψηλά την σημαία του έθνους μας, με βάση τις αναλλοίωτες διαχρονικές αρχές και αξίες στη σκέψη και στις πράξεις μας, με καθημερινό αγώνα προσφοράς και ανιδιοτέλειας, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να ξαναδώσουμε στη χώρα μας την προοπτική που της αξίζει και δικαιούται.

Σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης, ας υψώσουμε με σεβασμό και περηφάνια το ιερό σύμβολο της πατρίδας μας, την ελληνική σημαία, για να τιμήσουμε το «ΟΧΙ» των Ελλήνων και την ακέραιη στάση των προγόνων μας .

menu
menu