e-Λιανικό-Συνεργασία ΕΣΠ με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά

e-Λιανικό-Συνεργασία ΕΣΠ με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την  Τετάρτη 3/3 η Συνέντευξη Τύπου  για τη δράση ΕΣΠΑ e-λιανικό στο Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά, όπου ο Σύλλογός μας εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Θ. Καπράλο.

Ο Σύλλογός μας έχει προχωρήσει, σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά, σε αυτή την πολύ σημαντική πρωτοβουλία για τη στήριξη των μελών μας, ώστε να δημιουργήσουν ΔΩΡΕΑΝ, μέσω επιδότησης έως 5.000 €, το δικό τους ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ (e-shop).

Συγκεκριμένα, ομάδα εξειδικευμένων συμβούλων του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας, θα αναλάβουν δωρεάν όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται, για την υποβολή, παρακολούθηση και ολοκλήρωση του φακέλου για το πρόγραμμα, συνδυαστικά με την προσφορά υπηρεσιών σχεδιασμού και διαχείρισης του e-shop και εξειδικευμένου πλάνου marketing για το κάθε κατάστημα ξεχωριστά, ώστε να μπορέσουν τα καταστήματα της πόλης μας  να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.

Η δράση απευθύνεται σε:

Μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου, διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά. Οι επιχειρήσεις διακρίνονται σε:

  • Υφιστάμενες, οι οποίες έχουν συσταθεί έως και την 30/09/2019 .
  • Νεοσύστατες, οι οποίες έχουν συσταθεί από 01/10/2019 και μετά, μέχρι τις 07/11/2020.

Συγκεκριμένα, για κάθε επιχείρηση (διακριτό ΑΦΜ) θα αποδίδεται συνολική επιχορήγηση έως του ποσού των 5.000 € για την απόκτηση εξοπλισμού πληροφορικής και την υλοποίηση άυλων ενεργειών (Λογισμικό/υπηρεσίες) με σκοπό την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος. Οι επιλέξιμες δαπάνες της Δράσης έχουν ως ακολούθως:

  1. Eξυπηρετητές/διακομιστές (server) για τη φιλοξενία εφαρμογών – λογισμικού απαιτούμενου για την δημιουργία/αναβάθμιση και λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, με τα συνοδευτικά στοιχεία του (πληκτρολόγια, οθόνη, κλπ.) και το απαιτούμενο λειτουργικό σύστημα. Επιτρέπεται και η απόκτηση με τη μορφή του Infrastructure as a Service (IAAS)
  2. Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (Desktop/Laptop)
  3. Άλλος τεχνολογικός εξοπλισμός σχετικός με την δημιουργία/αναβάθμιση και την λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (π.χ. εξοπλισμός Δικτύου, Bar code readers, εκτυπωτές, κλπ.)
  4. Υπηρεσίες σχεδιασμού, ανάπτυξης/αναβάθμισης και διαχείρισης ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop (θα λειτουργεί σε 2 γλώσσες, καθώς και σε περιβάλλον κινητών συσκευών – mobile responsive ή dedicated mobile version και θα συνοδεύεται από τα εξής λογισμικά: παραγγελιοληψίας, αποθήκης και ηλεκτρονικών πληρωμών) Φιλοξενία (hosting, collocation, κτλ.)
  5. Ανάπτυξη ή/και πιστοποίηση ψηφιακής πολιτικής ασφάλειας

Ως έναρξη επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η 18η Μαρτίου 2020.

Παράλληλα, θα δοθεί στα μέλη μας η δυνατότητα ένταξης της επιχείρησής τους στην ψηφιακή πλατφόρμα του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, μια ενέργεια που θα ενισχύσει σημαντικά τα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας, θα στηρίξει και θα προβάλλει την πειραϊκή αγορά και θα δημιουργήσει ένα νέο κανάλι συναλλαγών των καταστημάτων με τους πελάτες τους.

Η υποβολή προτάσεων έχει ξεκινήσει ενώ καταληκτική ημερομηνία είναι η 24/3/2021.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε :« Πρόκειται για μια επίκαιρη πρωτοβουλία, η οποία είναι ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς συμβάλλει στην τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας που αποτελεί ζητούμενο αυτή τη δύσκολη εποχή εξαιτίας της πανδημίας. Επιπλέον, το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας, εντάσσεται στο «πλέγμα» των καινοτόμων δράσεων που υλοποιεί ο Δήμος, όπως είναι το Κέντρο Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab». Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και ως Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσουμε την εποικοδομητική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία 6 χρόνια με τα επιμελητήρια και τον εμπορικό σύλλογο, προκειμένου να συμβάλλουμε ακόμη περισσότερο στην ενίσχυση του επιχειρείν στον Πειραιά».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης, ανέφερε πως το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας αποτελεί τον συνδετικό κρίκο των προσπαθειών όλων των επαγγελματικών φορέων της πόλης, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Συνεργαζόμαστε όλοι μαζί, είναι μια δύσκολη εποχή και νομίζω ότι αυτό που έχει σημασία είναι την επόμενη ημέρα, να είμαστε ενωμένοι και θα είμαστε, για να στηρίξουμε την τοπική επιχειρηματικότητα με πρωτοβουλία του Δήμου και σε συνεργασία με τα επιμελητήρια, τους συλλόγους κ.α.».

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιάννης Βουτσινάς, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως το Ε.Ε.Π. μπορεί και θα έχει μια άριστη συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας χωρίς να απεμπολήσει τις αρμοδιότητες του επιμελητήριου θεσμού. Επίσης, ανέφερε πως «η λειτουργία του Κέντρου μόνο καλό κάνει στις επιχειρήσεις, αλλά και σε μια σύγχρονη πόλη όπως είναι ο Πειραιάς, η οποία ζει και από την οικονομία».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Θοδωρής Καπράλος θέλησε να επισημάνει πως αυτήν τη δύσκολη περίοδο που το λιανεμπόριο δοκιμάζεται όσο ποτέ, οι καταναλωτές στρέφονται πλέον στο ηλεκτρονικό εμπόριο. «Οι επιχειρήσεις που δεν έχουν ενταχθεί ακόμη σε αυτό το ψηφιακό κανάλι απαιτείται να μπουν και να έχουν ισχυρή παρουσία. Σε αυτό έρχεται να «κουμπώσει» η δράση του υπουργείου Ανάπτυξης «e-λιανικό» και το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας, το οποίο στηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις με τη δωρεάν υποστήριξη στη δημιουργία φακέλου για υποβολή πρότασης. Αυτή η πόλη αποτελεί ένα παράδειγμα το πώς η επιχειρηματικότητα, ο Δήμος και οι πολίτες του Πειραιά είναι μαζί σαν μια ομάδα. Πιστεύω πως όλοι μαζί θα μπορέσουμε να σώσουμε τις επιχειρήσεις της πόλης μας».

menu
menu