Ο ΕΣΠ ζητά πρόγραμμα στήριξης του Λιανεμπορίου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή την επαναλειτουργία της αγοράς, απέστειλε στους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη, επιστολή την οποία κοινοποίησε στον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη και Αν. Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Ν. Παπαθανάση, η οποία αναφέρει τα εξής :

«Την σημαντική αυτή μέρα επαναλειτουργίας της αγοράς, βρίσκουμε την μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων εξαιρετικά αδυνατισμένες, αλλά παρούσες χάρη κυρίως στα στοχευμένα μέτρα στήριξης. Όμως η έξοδος από την κρίση αυτή είναι ένας μαραθώνιος που απαιτεί συνεχή συνεργασία και επανασχεδιασμό δράσεων.

 Όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως τώρα, κινδυνεύουν να χάσουν την αποτελεσματικότητα τους, αν οι επιχειρήσεις λιανικής δεν στηριχτούν άμεσα, με κεφάλαιο επανεκκίνησης. Αυτό που τις διαφοροποιεί από άλλους κλάδους είναι το αδιάθετο εμπόρευμα. Η απώλεια σχεδόν του συνόλου της χειμερινής περιόδου έχει δημιουργήσει ένα “βουνό” υποχρεώσεων στους προμηθευτές και αδυναμία επανατροφοδότησης τους.

 Δυστυχώς, οι δύο εβδομάδες λειτουργίας με click inside και οι τρεις με click away σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αναπληρώσουν μια ολόκληρη χειμερινή περίοδο. Αν δεν μπορέσουν να επανεκκινήσουν με το αντίστοιχο εποχιακό εμπόρευμα, είναι μαθηματικά βέβαιο πως δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τα πάγια και λειτουργικά έξοδα και τις συσσωρευμένες οφειλές τους, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός αγοράς και να μην ευδοκιμήσουν οι προηγούμενες προσπάθειες στήριξης τους.

 Παράλληλα, μια τέτοια πρωτοβουλία στηρίζει και τις επιχειρήσεις χονδρεμπορίου, που λόγω της χρονικής μετακύλισης των επιταγών και των νέων συνθηκών της αγοράς, έχουν κλονιστεί με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να σπάσει η αλυσίδα τροφοδοσίας του εμπορίου.

 Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβαση σας με στοχευμένο πρόγραμμα επανεκκίνησης, αντίστοιχο με εκείνο της εστίασης και του τουρισμού, που δείχνει να αποτελεί μια απόλυτα πετυχημένη πρωτοβουλία. Η συνολική πτώση τζίρου μέσα στο 2020 σε σχέση με το 2019 είναι το απόλυτο μέγεθος και με βάση αυτό πρέπει να στηριχθούν όσοι έχουν πραγματικά πληγεί από την υγειονομική κρίση.

 Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, θα πρέπει να βρεθούν στο επίκεντρο της προσπάθειας για επιβίωση. Κρίσιμο ζητούμενο είναι η στήριξή τους, ώστε να μπορέσουν να αντέξουν και να λειτουργήσουν σε ένα πολύ διαφορετικό οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, σε μια αγορά που δεν θα είναι πια η ίδια.»

Μην Χάσετε

Πρόκληση η αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού παρεμπορίου

Δεδομένου ότι οι ηλεκτρονικές απάτες λαμβάνουν όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς απηύθυνε επιστολή στους Υπουργούς Εθν. Οικονομίας & Οικονομικών κ. Κ. Χατζηδάκη, Ανάπτυξης κ. Τ. Θεοδωρικάκο και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δ. Παπαστεργίου

Ενημέρωση ΕΣΠ προς τα μέλη για τις εργασίες στην οδό Τσαμαδού αρχομένης της 27/05/2024

Ενημέρωση μελών για την πραγματοποίηση έργων στην οδό Τσαμαδού από την οδό Γούναρη έως την Εθνικής Αντιστάσεως.

Αναγκαία η επιστροφή των Ποσειδωνίων στο φυσικό τους χώρο, στον Πειραιά

Με την ευκαιρία ολοκλήρωσης της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης των...

Τι περιμένει ο εμπορικός κόσμος από τους νεοεκλεγέντες Ευρωβουλευτές

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς εκφράζει στους νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές θερμά...

Eντυπωσιακό Fashion Show από τον Εμπορικό Σύλλογο- Μια βραδιά γεμάτη μόδα και λάμψη στις “Ημέρες Θάλασσας 2024”

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ένα...

Πάνελ Άρθρου

Τελευταία Νέα

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, Πρόεδρο Ολυμπιακού, για την μαγική νίκη του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League

Ο Ολυμπιακός γράφει την ενδοξότερη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου Μία πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές.

Συνταξιοδότηση μη μισθωτών οφειλετών e-ΕΦΚΑ με ασφαλιστικά χρέη έως 30.000 ευρώ

Σε συνέχεια του ν. 5078/2023 και ειδικότερα του άρθρου 115, στο οποίο ορίζεται η διεύρυνση του ορίου χρεών στις 30.000 ευρώ για τους οφειλέτες μη μισθωτούς του e - ΕΦΚΑ που δύνανται να συνταξιοδοτηθούν, σας παραθέτουμε τις κυριότερες διατάξεις της υπ' αριθμ. 32270/2024 σχετικής ΚΥΑ.

Εντυπωσιακή Βραδιά Μόδας

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 MAIOΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ...

Δράσεις με τις οποίες συμμετέχει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς στις “Ημέρες Θάλασσας 2024”

Στις εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για τις «Ημέρες Θάλασσας...

Ψηφιακές Υπηρεσίες του ΕΣΠ