Δηλώσεις ΕΣΠ για τα μέτρα μείωσης του ενεργειακού κόστους που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Με αφορμή τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός για την μείωση του κόστους ενέργειας, βάζοντας στο «κάδρο» της στήριξης τα νοικοκυριά και τις πολύπαθες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δηλώνουμε ότι:

Δεδομένης της κρίσιμης συγκυρίας που διανύουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επειδή δεν μπορεί να προβλεφθεί η διάρκεια της ενεργειακής κρίσης, θεωρούμε αρχικά ότι τα μέτρα είναι επιβεβλημένα και  κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως άλλωστε και κάθε μέτρο που στοχεύει στη στήριξη της επιχειρηματικότητας, της απασχόλησης και του βιοτικού επιπέδου των νοικοκυριών.  Δίνεται έτσι, μια ανάσα στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και ειδικά στο λιανεμπόριο που ασφυκτιά λόγω έλλειψης ρευστότητας και  μειωμένης κατανάλωσης και δεν έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Εν τούτοις και παρά το γεγονός ότι κατανοούμε τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες της Πολιτείας για καθοριστικές παρεμβάσεις σε αυτό το πρωτόγνωρο οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί, θεωρούμε ότι τα συγκεκριμένα μέτρα δεν επαρκούν για να καλύψουν την πλειονότητα των επιχειρήσεων που παλεύουν για την επιβίωσή τους, μέσα σε συνθήκες εξαιρετικά μειωμένης ζήτησης.

Με βάση τη σημερινή πραγματικότητα, αναμένουμε από την Κυβέρνηση να προχωρήσει με αντίστοιχη γενναιότητα σε μια συνολική ρύθμιση για προηγούμενες οφειλές, φορολογικές ελαφρύνσεις και  μια σύνθεση χρηματοδοτικών εργαλείων (Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ 2021-2027, Αναπτυξιακή Τράπεζα κ.λπ.), μέτρα απαραίτητα για να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις και να οδηγηθούν στον βιώσιμο μετασχηματισμό τους.

Περιμένουμε επίσης, εκείνες τις ευρωπαϊκές αποφάσεις, που θα αποδείξουν πως η Ένωσή μας μπορεί να κινείται με εμπροσθοβαρή τρόπο στις κρίσεις,  προασπίζοντας τους Ευρωπαίους πολίτες και το κοινό μας όραμα. Άλλωστε υπάρχουν ζητήματα, όπως απέδειξε αυτό της πανδημίας, που καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη επί μακρόν.

Μην Χάσετε

Πρόκληση η αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού παρεμπορίου

Δεδομένου ότι οι ηλεκτρονικές απάτες λαμβάνουν όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς απηύθυνε επιστολή στους Υπουργούς Εθν. Οικονομίας & Οικονομικών κ. Κ. Χατζηδάκη, Ανάπτυξης κ. Τ. Θεοδωρικάκο και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δ. Παπαστεργίου

Ενημέρωση ΕΣΠ προς τα μέλη για τις εργασίες στην οδό Τσαμαδού αρχομένης της 27/05/2024

Ενημέρωση μελών για την πραγματοποίηση έργων στην οδό Τσαμαδού από την οδό Γούναρη έως την Εθνικής Αντιστάσεως.

Αναγκαία η επιστροφή των Ποσειδωνίων στο φυσικό τους χώρο, στον Πειραιά

Με την ευκαιρία ολοκλήρωσης της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης των...

Τι περιμένει ο εμπορικός κόσμος από τους νεοεκλεγέντες Ευρωβουλευτές

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς εκφράζει στους νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές θερμά...

Eντυπωσιακό Fashion Show από τον Εμπορικό Σύλλογο- Μια βραδιά γεμάτη μόδα και λάμψη στις “Ημέρες Θάλασσας 2024”

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ένα...

Πάνελ Άρθρου

Τελευταία Νέα

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, Πρόεδρο Ολυμπιακού, για την μαγική νίκη του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League

Ο Ολυμπιακός γράφει την ενδοξότερη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου Μία πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές.

Συνταξιοδότηση μη μισθωτών οφειλετών e-ΕΦΚΑ με ασφαλιστικά χρέη έως 30.000 ευρώ

Σε συνέχεια του ν. 5078/2023 και ειδικότερα του άρθρου 115, στο οποίο ορίζεται η διεύρυνση του ορίου χρεών στις 30.000 ευρώ για τους οφειλέτες μη μισθωτούς του e - ΕΦΚΑ που δύνανται να συνταξιοδοτηθούν, σας παραθέτουμε τις κυριότερες διατάξεις της υπ' αριθμ. 32270/2024 σχετικής ΚΥΑ.

Εντυπωσιακή Βραδιά Μόδας

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 MAIOΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ...

Δράσεις με τις οποίες συμμετέχει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς στις “Ημέρες Θάλασσας 2024”

Στις εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για τις «Ημέρες Θάλασσας...

Ψηφιακές Υπηρεσίες του ΕΣΠ