Αποτελέσματα της έρευνας για τις θερινές εκπτώσεις

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς πραγματοποίησε έρευνα για την πορεία της αγοράς την καλοκαιρινή εκπτωτική περίοδο . Το δείγμα αφορούσε πειραϊκές επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου  ένδυσης – υπόδησης – αξεσουάρ, ειδών δώρων, οικιακού εξοπλισμού και ηλεκτρονικών ειδών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η κίνηση στην πειραϊκή αγορά κινήθηκε σε ικανοποιητικούς ρυθμούς, σε σχέση με το προηγούμενο χρόνο, σίγουρα όμως αρκετά χαμηλότερα από το 2019, το τελευταίο έτος κανονικότητας.

Πιο αναλυτικά, το 26,15% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι κινήθηκαν καλύτερα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.  Σύμφωνα με την άποψη της πλειονότητας των επιχειρηματιών (36%), για το ποια ήταν η καλύτερη περίοδος των θερινών εκπτώσεων από άποψη αγοραστικής κίνησης, ήταν η πρώτη περίοδος της εκπτωτικής περιόδου, δηλαδή από  5 έως 18/7  καθώς οι επιδόσεις των πρώτων εβδομάδων, σε σχέση με τη συνολικότερη εικόνα της εκπτωτικής περιόδου, είναι αρκετά καλύτερες, διαφοροποίηση που οφείλεται στην καλύτερη ψυχολογία των καταναλωτών, αλλά και στη δυναμική των εκπτώσεων που κυμάνθηκαν από την αρχή σε πολύ μεγάλα ποσοστά.

Το 19% των επιχειρηματιών που άνοιξαν το κατάστημά τους την Κυριακή 11 Ιουλίου, πιστεύει ότι η λειτουργία του καταστήματος επηρέασε αρνητικά τον τζίρο τους, το 8% δήλωσε ότι κινήθηκε όπως την περσινή εκπτωτική περίοδο και μόλις το 2% δηλώνει ότι συνέτεινε θετικά.

Ενδιαφέροντα είναι τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με την κατάταξη των καταναλωτών, όπου το 63,8%  χαρακτηρίζει τους καταναλωτές αρκετά συγκρατημένους στις αγορές τους λόγω πανδημίας, ποσοστό της τάξης του  30,76% πιστεύει ότι διατηρούν την ψυχραιμία τους και συνεχίζουν και το 4,62% θεωρεί ότι ψωνίζουν ελεύθερα χωρίς περιορισμούς.

Τέλος, το 52,31 % του δείγματος δήλωσε πως διαθέτει e shop,  έστω και αν τρεις στις τέσσερις επιχειρήσεις δεν πραγματοποιούν τζίρο μεγαλύτερο του 10% του συνολικού.  Τα νούμερα αυτά έρχονται να δικαιώσουν τον διαρκή αγώνα του εμπορικού συλλόγου Πειραιώς για την ψηφιακή μετάβαση των επιχειρήσεων, αποδεικνύοντας ότι το ψηφιακό κανάλι ήρθε και θα μείνει.

Μην Χάσετε

Πρόκληση η αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού παρεμπορίου

Δεδομένου ότι οι ηλεκτρονικές απάτες λαμβάνουν όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς απηύθυνε επιστολή στους Υπουργούς Εθν. Οικονομίας & Οικονομικών κ. Κ. Χατζηδάκη, Ανάπτυξης κ. Τ. Θεοδωρικάκο και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δ. Παπαστεργίου

Ενημέρωση ΕΣΠ προς τα μέλη για τις εργασίες στην οδό Τσαμαδού αρχομένης της 27/05/2024

Ενημέρωση μελών για την πραγματοποίηση έργων στην οδό Τσαμαδού από την οδό Γούναρη έως την Εθνικής Αντιστάσεως.

Αναγκαία η επιστροφή των Ποσειδωνίων στο φυσικό τους χώρο, στον Πειραιά

Με την ευκαιρία ολοκλήρωσης της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης των...

Τι περιμένει ο εμπορικός κόσμος από τους νεοεκλεγέντες Ευρωβουλευτές

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς εκφράζει στους νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές θερμά...

Eντυπωσιακό Fashion Show από τον Εμπορικό Σύλλογο- Μια βραδιά γεμάτη μόδα και λάμψη στις “Ημέρες Θάλασσας 2024”

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ένα...

Πάνελ Άρθρου

Τελευταία Νέα

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, Πρόεδρο Ολυμπιακού, για την μαγική νίκη του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League

Ο Ολυμπιακός γράφει την ενδοξότερη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου Μία πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές.

Συνταξιοδότηση μη μισθωτών οφειλετών e-ΕΦΚΑ με ασφαλιστικά χρέη έως 30.000 ευρώ

Σε συνέχεια του ν. 5078/2023 και ειδικότερα του άρθρου 115, στο οποίο ορίζεται η διεύρυνση του ορίου χρεών στις 30.000 ευρώ για τους οφειλέτες μη μισθωτούς του e - ΕΦΚΑ που δύνανται να συνταξιοδοτηθούν, σας παραθέτουμε τις κυριότερες διατάξεις της υπ' αριθμ. 32270/2024 σχετικής ΚΥΑ.

Εντυπωσιακή Βραδιά Μόδας

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 MAIOΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ...

Δράσεις με τις οποίες συμμετέχει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς στις “Ημέρες Θάλασσας 2024”

Στις εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για τις «Ημέρες Θάλασσας...

Ψηφιακές Υπηρεσίες του ΕΣΠ

Γραφτείτε στις ψηφιακές υπηρεσίες του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς για μέλη και επισκέπτες