Απαιτείται σύνθετη προσπάθεια για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, απηύθυνε στον Υπουργό Εθν. Οικονομίας  & Οικονομικών          Κ. Χατζηδάκη επιστολή, όπου προτείνει συμπληρωματικά μέτρα που θα συμβάλλουν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, το κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

 «Με αφορμή, τα μέτρα και τις παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν για την περιστολή της φοροδιαφυγής,  μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η διασύνδεση των POS με όλες τις ταμειακές μηχανές και η επέκτασή τους σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, επιθυμούμε να θέσουμε υπόψη σας τα εξής:

Αναμφίβολα ο εμπορικός κόσμος συντάσσεται στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής. Δεν αποτελεί πληγή μόνο για τα δημόσια οικονομικά, αλλά  αποτελεί και παράγοντα αθέμιτου ανταγωνισμού που πλήττει κυρίως το νόμιμο στεγασμένο εμπόριο, που εμείς εκπροσωπούμε. Στις τελευταίες ανακοινώσεις σας, διαπιστώσαμε ότι ο κύριος όγκος της προσπάθειας εδράζεται σχεδόν αποκλειστικά στην περαιτέρω ηλεκτρονικοποίηση των συναλλαγών.

Θεωρούμε, ότι η προσπάθειά σας θα μπορούσε να ενισχυθεί συνδυαστικά με μέτρα που θα λειτουργούσαν πολλαπλασιαστικά θετικά, όπως η παροχή κινήτρων και αφορολόγητου ορίου σε όλους ανεξαιρέτους τους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένων και των ελεύθερων επαγγελματιών, για την συλλογή αποδείξεων, η δημιουργία ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, η επίσπευση της επίλυσης των προβλημάτων που έχουν παρατηρηθεί στη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το myData, καθώς και η επίλυση των προβλημάτων που αφορούν στην ετοιμότητα και τη διαθεσιμότητα των Τραπεζικών Ιδρυμάτων να ανταποκριθούν στις ανάγκες των συναδέλφων μας.

Επιπλέον, παρεμβάσεις όπως η επιβράβευση των συνεπών επιχειρηματιών και η περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών, θα ενίσχυαν το αίσθημα δικαίου και θα βελτίωναν τις συνθήκες που επηρεάζουν την  επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη του ελληνικού εμπορίου και της οικονομίας.

Θεωρώντας, ότι οι παρατηρήσεις μας εντάσσονται στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για την ουσιαστική πάταξη της φοροδιαφυγής με παράλληλη στήριξη των επιχειρήσεων, ευελπιστούμε στην θετική ανταπόκρισή σας».

Μην Χάσετε

Αναγκαία η επιστροφή των Ποσειδωνίων στο φυσικό τους χώρο, στον Πειραιά

Με την ευκαιρία ολοκλήρωσης της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης των...

Τι περιμένει ο εμπορικός κόσμος από τους νεοεκλεγέντες Ευρωβουλευτές

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς εκφράζει στους νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές θερμά...

Eντυπωσιακό Fashion Show από τον Εμπορικό Σύλλογο- Μια βραδιά γεμάτη μόδα και λάμψη στις “Ημέρες Θάλασσας 2024”

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ένα...

Αιτήματα Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς προς τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές

Αιτήματα προς τους υποψήφιους ευρωβουλευτές καταθέτει ο Εμπορικός Σύλλογος...

Εντυπωσιακή Βραδιά Μόδας

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 MAIOΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ...

Πάνελ Άρθρου

Τελευταία Νέα

Εντυπωσιακή Βραδιά Μόδας

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 MAIOΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ...

Δράσεις με τις οποίες συμμετέχει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς στις “Ημέρες Θάλασσας 2024”

Στις εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για τις «Ημέρες Θάλασσας...

Το Πασχαλινό Ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στον Πειραιά

Το προτεινόμενο Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών  καταστημάτων στον...

Ψηφιακές Υπηρεσίες του ΕΣΠ