Ο ΕΣΠ υπέρ της κατάργησης του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων

Σχετικά με την έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων την ερχόμενη Τρίτη, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς δηλώνει:

Έχει αποδειχθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ιδιαίτερα τους πολύ δύσκολους τελευταίους μήνες, πως οι ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις έχουν κερδίσει δύο μεγάλα στοιχήματα: αυτό της επάρκειας προϊόντων, αλλά και της απορρόφησης του μεγαλύτερου μέρους των ανατιμήσεων κόστους και ενέργειας.

Κύριο μέλημα τους, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της επιβίωσης και της διατήρησης των θέσεων εργασίας, είναι να κρατήσουν τους καταναλωτές κοντά τους. Αυτό διαχρονικά επιτυγχάνεται μέσω της μεγάλης ποικιλίας προϊόντων σε χαμηλές τιμές όλο το χρόνο, με πολύ καλή εξυπηρέτηση και τα τελευταία δύο χρόνια με απόλυτο σεβασμό στα υγειονομικά μέτρα.

Στην πράξη έχει φανεί από την πρώτη εφαρμογή των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων Μαΐου και Νοεμβρίου έως σήμερα, πως οι περίοδοι αυτοί δεν ενισχύουν ουσιαστικά τα ταμεία των καταστημάτων, αφού ουσιαστικά γίνεται μετακύλιση του τζίρου. Παράλληλα, μπερδεύουν τους καταναλωτές, δημιουργώντας στρεβλώσεις στην αγορά λειτουργώντας τελικά εις βάρος τους και εν τέλει εις βάρος της οικονομίας.

Από  τα αποτελέσματα μάλιστα των ερευνών που διεξάγει το Ινστιτούτο Εμπορίου & Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ), η εμπορική κίνηση στις ενδιάμεσες εκπτώσεις, βαίνει μειούμενη στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Γι αυτό, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα υπέρ της κατάργησης του παρωχημένου αυτού θεσμού.

Το μείζον θέμα που απασχολεί τους επιχειρηματίες, είναι η ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας που αποτελεί σημαντικό ανασταλτικό παράγοντα για την ενίσχυση της αγοράς, η αδυναμία πρόσβασής τους στην τραπεζική χρηματοδότηση, όπως επίσης και οι αλλαγές στην καταναλωτική συμπεριφορά και όχι η συχνότητα επανάληψης των εκπτωτικών περιόδων, που δεν προσδίδουν κάποιο θετικό πρόσημο στην αγορά.

Μην Χάσετε

Πρόκληση η αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού παρεμπορίου

Δεδομένου ότι οι ηλεκτρονικές απάτες λαμβάνουν όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς απηύθυνε επιστολή στους Υπουργούς Εθν. Οικονομίας & Οικονομικών κ. Κ. Χατζηδάκη, Ανάπτυξης κ. Τ. Θεοδωρικάκο και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δ. Παπαστεργίου

Ενημέρωση ΕΣΠ προς τα μέλη για τις εργασίες στην οδό Τσαμαδού αρχομένης της 27/05/2024

Ενημέρωση μελών για την πραγματοποίηση έργων στην οδό Τσαμαδού από την οδό Γούναρη έως την Εθνικής Αντιστάσεως.

Αναγκαία η επιστροφή των Ποσειδωνίων στο φυσικό τους χώρο, στον Πειραιά

Με την ευκαιρία ολοκλήρωσης της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης των...

Τι περιμένει ο εμπορικός κόσμος από τους νεοεκλεγέντες Ευρωβουλευτές

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς εκφράζει στους νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές θερμά...

Eντυπωσιακό Fashion Show από τον Εμπορικό Σύλλογο- Μια βραδιά γεμάτη μόδα και λάμψη στις “Ημέρες Θάλασσας 2024”

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ένα...

Πάνελ Άρθρου

Τελευταία Νέα

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, Πρόεδρο Ολυμπιακού, για την μαγική νίκη του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League

Ο Ολυμπιακός γράφει την ενδοξότερη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου Μία πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές.

Συνταξιοδότηση μη μισθωτών οφειλετών e-ΕΦΚΑ με ασφαλιστικά χρέη έως 30.000 ευρώ

Σε συνέχεια του ν. 5078/2023 και ειδικότερα του άρθρου 115, στο οποίο ορίζεται η διεύρυνση του ορίου χρεών στις 30.000 ευρώ για τους οφειλέτες μη μισθωτούς του e - ΕΦΚΑ που δύνανται να συνταξιοδοτηθούν, σας παραθέτουμε τις κυριότερες διατάξεις της υπ' αριθμ. 32270/2024 σχετικής ΚΥΑ.

Εντυπωσιακή Βραδιά Μόδας

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 MAIOΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ...

Δράσεις με τις οποίες συμμετέχει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς στις “Ημέρες Θάλασσας 2024”

Στις εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για τις «Ημέρες Θάλασσας...

Ψηφιακές Υπηρεσίες του ΕΣΠ

Γραφτείτε στις ψηφιακές υπηρεσίες του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς για μέλη και επισκέπτες