Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς επανέρχεται στο διαχρονικό αίτημα της πόλης για την υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Ν. Φάληρο μέχρι τον Πειραιά

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς απηύθυνε επιστολή στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σταϊκούρα, όπου αναφέρονται τα εξής:

«Σαν Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς,  αισθανόμαστε την υποχρέωση να σας κάνουμε κοινωνό της έντονης επιθυμίας της επιχειρηματικότητας και των δημοτών της πόλης μας για την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου, όπως η υπογειοποίηση της γραμμής 1 του μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) στο τμήμα από το Νέο Φάληρο μέχρι τον Πειραιά.

Το έργο αυτό είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας για τη λειτουργία της πόλης, δεδομένου ότι το δίκτυο του ΗΣΑΠ εδώ και πάρα πολλά χρόνια την «κόβει» στα δύο. Από την άλλη, η κυκλοφοριακή συμφόρηση από και προς το λιμάνι του Πειραιά, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, ξεπερνά κάθε όριο, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις και στην κίνηση των οχημάτων μέσα στο κέντρο του Πειραιά. Μάλιστα, σύμφωνα με όλες τις έρευνες που έχουμε διενεργήσει η δυσκολία στην πρόσβαση στην αγορά μας είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημά της, δυσκολεύοντας έτσι την λειτουργία και την βιωσιμότητά των επιχειρήσεων.

Ειδικά τώρα, που ο Πειραιάς κάνει γοργά βήματα σαν πόλη και διαδραματίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο μέσω της κρουαζιέρας στο τουριστικό προϊόν της χώρας, είναι αναγκαία μια παρέμβαση συνολικής αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού προβλήματος και της πρόσβασης στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Κρίνουμε πως σε στενή συνεργασία με την Δημοτική Αρχή Πειραιά,  που ήδη έχει δρομολογηθεί,  θα ήταν ωφέλιμο να εκτιμηθεί η δυνατότητα  συνολικής υπογειοποίησης των γραμμών του ΗΣΑΠ και ίσως των δύο εκατέρωθεν οδικών αξόνων, γεγονός που θα μπορούσε να φέρει ριζικές αλλαγές στην φυσιογνωμία της πόλης, απελευθερώνοντας σημαντικό χώρο προς αξιοποίηση και διευκολύνοντας την ομαλή διασύνδεση των οδών που σήμερα υπάρχουν εκατέρωθεν των γραμμών, ενισχύοντας την συνοχή του αστικού ιστού».Μην Χάσετε

Πρόκληση η αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού παρεμπορίου

Δεδομένου ότι οι ηλεκτρονικές απάτες λαμβάνουν όλο και μεγαλύτερες...

Ενημέρωση ΕΣΠ προς τα μέλη για τις εργασίες στην οδό Τσαμαδού αρχομένης της 27/05/2024

Ενημέρωση μελών για την πραγματοποίηση έργων στην οδό Τσαμαδού από την οδό Γούναρη έως την Εθνικής Αντιστάσεως.

Αναγκαία η επιστροφή των Ποσειδωνίων στο φυσικό τους χώρο, στον Πειραιά

Με την ευκαιρία ολοκλήρωσης της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης των...

Τι περιμένει ο εμπορικός κόσμος από τους νεοεκλεγέντες Ευρωβουλευτές

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς εκφράζει στους νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές θερμά...

Eντυπωσιακό Fashion Show από τον Εμπορικό Σύλλογο- Μια βραδιά γεμάτη μόδα και λάμψη στις “Ημέρες Θάλασσας 2024”

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ένα...

Πάνελ Άρθρου

Τελευταία Νέα

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, Πρόεδρο Ολυμπιακού, για την μαγική νίκη του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League

Ο Ολυμπιακός γράφει την ενδοξότερη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου Μία πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές.

Συνταξιοδότηση μη μισθωτών οφειλετών e-ΕΦΚΑ με ασφαλιστικά χρέη έως 30.000 ευρώ

Σε συνέχεια του ν. 5078/2023 και ειδικότερα του άρθρου 115, στο οποίο ορίζεται η διεύρυνση του ορίου χρεών στις 30.000 ευρώ για τους οφειλέτες μη μισθωτούς του e - ΕΦΚΑ που δύνανται να συνταξιοδοτηθούν, σας παραθέτουμε τις κυριότερες διατάξεις της υπ' αριθμ. 32270/2024 σχετικής ΚΥΑ.

Εντυπωσιακή Βραδιά Μόδας

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 MAIOΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ...

Δράσεις με τις οποίες συμμετέχει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς στις “Ημέρες Θάλασσας 2024”

Στις εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για τις «Ημέρες Θάλασσας...

Ψηφιακές Υπηρεσίες του ΕΣΠ