Επιτυχής η 1η Ημερίδα με θέμα «Από την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στο νέο πλαίσιο των ESG κριτηρίων: Προκλήσεις και ευκαιρίες» στο πλαίσιο του Κύκλου Εκδηλώσεων «Creative Dialogues»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Απριλίου η 1η Ημερίδα που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, σε συνεργασία με την εταιρεία Ethos Lab ΙΚΕ, με θέμα «Από την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στο νέο πλαίσιο των ESG κριτηρίων: Προκλήσεις και ευκαιρίες» στο πλαίσιο του Κύκλου Εκδηλώσεων «Creative Dialogues».

Η διοργάνωση της ημερίδας -που διεξήχθη σε υβριδική μορφή- εντάσσεται σε μια σειρά πρωτοβουλιών των συνδιοργανωτών για την ενημέρωση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς σε θέματα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διακυβέρνησης, καθώς και σε γενικότερα ζητήματα, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός των ΜμΕ, τα ζητήματα ηγεσίας και επιχειρηματικής ηθικής, οι διαδικασίες πιστοποιήσεων, οι βιώσιμες και έξυπνες πόλεις, η εταιρική κουλτούρα και η επιχειρηματική ιστορία, ο τοπικός πολιτισμός κ.ά.

Στην έναρξη της Ημερίδας, ο Πρόεδρος του ΕΣΠ Θ. Καπράλος απηύθυνε χαιρετισμό επισημαίνοντας παράλληλα τη σημασία των δημιουργικών συνεργειών  και της εξωστρέφειας για τον ΕΣΠ. Παράλληλα, υπενθύμισε προς τους συμμετέχοντες ότι, καθώς τα κριτήρια ESG διαμορφώνουν μια νέα πραγματικότητα στις επενδύσεις και τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, οι εταιρείες που θα προσαρμόσουν έγκαιρα και κατάλληλα τη στρατηγική τους, θα είναι αυτές που θα καταστούν σε βάθος χρόνου ανταγωνιστικές (σε τοπικό και διεθνές επίπεδο), απολαμβάνοντας συγχρόνως προνομιακή πρόσβαση στις πηγές χρηματοδότησής τους.

Ο κ. Ν. Μέλιος σημείωσε ότι, η Ethos Lab IKE, στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που αναπτύσσει, σχεδίασε αυτόν τον κύκλο εκδηλώσεων ειδικά για τον ΕΣΠ και τα μέλη του, με σκοπό τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας στην μετά covid εποχή.

Ομιλίες πραγματοποίησαν οι κ.κ.:

-Ν. Μέλιος Ethos Lab | Founder, Governance & Sustainability Expert με θέμα «Διακυβέρνηση και η βιωσιμότητα (ESG): Το νέο πλαίσιο αναφοράς και οι προκλήσεις του».

-Μ. Κόκκινος TÜV AUSTRIA Hellas | Scheme Manager of Environmental and Energy Management Systemsμ με θέμα: «Περιβαλλοντικές προτεραιότητες  στο πλαίσιο των κριτηρίων ESG».

-Γ. Ηλιόπουλος AIPHORIA Consulting | Founder & Managing Director, ESG &Sustainability Expert  με θέμα: «Κοινωνικές προτεραιότητες στο πλαίσιο των κριτηρίων ESG» και

-Γ. Κουμής Σύμβουλος Στρατηγικής Χρηματοοικονομικής Διαχείρισης με θέμα: «Η σημασία των ΕSG κριτηρίων  για τη χρηματοδότηση των ΜμΕ».

Ευχαριστούμε πολύ τους ομιλητές για την, κατά γενική ομολογία, άρτια παρουσίαση των θεμάτων που αφορούν σε θέματα κοινωνικής εταιρικής ευθύνης και στην ανάγκη προσαρμογής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα ώστε να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά στις απαιτήσεις, αλλά και τις ευκαιρίες, του ταχύτατα μεταβαλλόμενου οικονομικού και τεχνολογικού περιβάλλοντος.

Μην Χάσετε

Πρόκληση η αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού παρεμπορίου

Δεδομένου ότι οι ηλεκτρονικές απάτες λαμβάνουν όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς απηύθυνε επιστολή στους Υπουργούς Εθν. Οικονομίας & Οικονομικών κ. Κ. Χατζηδάκη, Ανάπτυξης κ. Τ. Θεοδωρικάκο και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δ. Παπαστεργίου

Ενημέρωση ΕΣΠ προς τα μέλη για τις εργασίες στην οδό Τσαμαδού αρχομένης της 27/05/2024

Ενημέρωση μελών για την πραγματοποίηση έργων στην οδό Τσαμαδού από την οδό Γούναρη έως την Εθνικής Αντιστάσεως.

Αναγκαία η επιστροφή των Ποσειδωνίων στο φυσικό τους χώρο, στον Πειραιά

Με την ευκαιρία ολοκλήρωσης της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης των...

Τι περιμένει ο εμπορικός κόσμος από τους νεοεκλεγέντες Ευρωβουλευτές

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς εκφράζει στους νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές θερμά...

Eντυπωσιακό Fashion Show από τον Εμπορικό Σύλλογο- Μια βραδιά γεμάτη μόδα και λάμψη στις “Ημέρες Θάλασσας 2024”

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ένα...

Πάνελ Άρθρου

Τελευταία Νέα

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, Πρόεδρο Ολυμπιακού, για την μαγική νίκη του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League

Ο Ολυμπιακός γράφει την ενδοξότερη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου Μία πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές.

Συνταξιοδότηση μη μισθωτών οφειλετών e-ΕΦΚΑ με ασφαλιστικά χρέη έως 30.000 ευρώ

Σε συνέχεια του ν. 5078/2023 και ειδικότερα του άρθρου 115, στο οποίο ορίζεται η διεύρυνση του ορίου χρεών στις 30.000 ευρώ για τους οφειλέτες μη μισθωτούς του e - ΕΦΚΑ που δύνανται να συνταξιοδοτηθούν, σας παραθέτουμε τις κυριότερες διατάξεις της υπ' αριθμ. 32270/2024 σχετικής ΚΥΑ.

Εντυπωσιακή Βραδιά Μόδας

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 MAIOΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ...

Δράσεις με τις οποίες συμμετέχει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς στις “Ημέρες Θάλασσας 2024”

Στις εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για τις «Ημέρες Θάλασσας...

Ψηφιακές Υπηρεσίες του ΕΣΠ