Συνάντηση ΕΣΠ με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κ. Κατσαφάδο

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Ιουλίου συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτή Α΄ Πειραιά & Νήσων κ. Κώστα Κατσαφάδου και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Θ. Καπράλου, στην οποία συμμετείχε η Β΄ Αντιπρόεδρος του ΕΣΠ κ. Μ. Πιττάκη.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ανάληψης των νέων καθηκόντων του Υφυπουργού, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, όπου τα μέλη του προεδρείου, αναφερόμενα στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην πόλη μας, τόσο λόγω του κυκλοφοριακού φόρτου, αλλά και των σύνθετων δραστηριοτήτων του Λιμένα Πειραιά – εμπορευματικός λιμένας, ανέδειξαν την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της Αστυνομίας και της Τροχαίας Πειραιά με έμψυχο δυναμικό.

Τόνισαν, ότι ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο που διανύουμε, όπου αυξάνεται η κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων και φορτηγών και οι αφίξεις των επιβατών κρουαζιέρας και ακτοπλοΐας είναι ιδιαίτερα αυξημένες, οι ανάγκες ενίσχυσης της Υπηρεσίας τους με ικανό αριθμό στελεχών είναι εντονότερες από ποτέ, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν άρτια στα αυξημένα καθήκοντα τους και να προσφέρουν αίσθημα ασφάλειας στους κάτοικους, τους εργαζόμενους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης μας.

Επίσης ζητήθηκε από τον Υφυπουργό, ως Βουλευτή Α΄Πειραιά και Νήσων, η στήριξή του στην προώθηση των θεμάτων του πειραϊκού εμπορίου και της πόλης του Πειραιά γενικότερα, όπως η δημιουργία της Ιπποδάμειας Αγοράς Τροφίμων, ως πόλος έλξης τουριστών και επισκεπτών στην πόλη του Πειραιά, η πάταξη του παρεμπορίου, η εκμετάλλευση του τουριστικού αποτυπώματος που προέρχεται από την κρουαζιέρα, κ.ά. τοπικού ενδιαφέροντος ζητήματα, με σκοπό την προβολή της πειραϊκής Αγοράς και την ανάπτυξη της οικονομίας της πόλης.

Ο Υφυπουργός υποσχέθηκε να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ενίσχυση της Αστυνομικής δύναμης, ώστε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και να παταχθεί το παρεμπόριο.

Τα μέλη του Προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον Υφυπουργό, ενώ και οι δυο πλευρές επαναβεβαίωσαν το άριστο επίπεδο των σχέσεων συνεργασίας τους.

Μην Χάσετε

Πρόκληση η αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού παρεμπορίου

Δεδομένου ότι οι ηλεκτρονικές απάτες λαμβάνουν όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς απηύθυνε επιστολή στους Υπουργούς Εθν. Οικονομίας & Οικονομικών κ. Κ. Χατζηδάκη, Ανάπτυξης κ. Τ. Θεοδωρικάκο και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δ. Παπαστεργίου

Ενημέρωση ΕΣΠ προς τα μέλη για τις εργασίες στην οδό Τσαμαδού αρχομένης της 27/05/2024

Ενημέρωση μελών για την πραγματοποίηση έργων στην οδό Τσαμαδού από την οδό Γούναρη έως την Εθνικής Αντιστάσεως.

Αναγκαία η επιστροφή των Ποσειδωνίων στο φυσικό τους χώρο, στον Πειραιά

Με την ευκαιρία ολοκλήρωσης της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης των...

Τι περιμένει ο εμπορικός κόσμος από τους νεοεκλεγέντες Ευρωβουλευτές

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς εκφράζει στους νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές θερμά...

Eντυπωσιακό Fashion Show από τον Εμπορικό Σύλλογο- Μια βραδιά γεμάτη μόδα και λάμψη στις “Ημέρες Θάλασσας 2024”

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ένα...

Πάνελ Άρθρου

Τελευταία Νέα

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, Πρόεδρο Ολυμπιακού, για την μαγική νίκη του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League

Ο Ολυμπιακός γράφει την ενδοξότερη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου Μία πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές.

Συνταξιοδότηση μη μισθωτών οφειλετών e-ΕΦΚΑ με ασφαλιστικά χρέη έως 30.000 ευρώ

Σε συνέχεια του ν. 5078/2023 και ειδικότερα του άρθρου 115, στο οποίο ορίζεται η διεύρυνση του ορίου χρεών στις 30.000 ευρώ για τους οφειλέτες μη μισθωτούς του e - ΕΦΚΑ που δύνανται να συνταξιοδοτηθούν, σας παραθέτουμε τις κυριότερες διατάξεις της υπ' αριθμ. 32270/2024 σχετικής ΚΥΑ.

Εντυπωσιακή Βραδιά Μόδας

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 MAIOΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ...

Δράσεις με τις οποίες συμμετέχει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς στις “Ημέρες Θάλασσας 2024”

Στις εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για τις «Ημέρες Θάλασσας...

Ψηφιακές Υπηρεσίες του ΕΣΠ