Συνάντηση ΕΣΠ με εκπροσώπους ξενοδοχείων του Πειραιά, παρουσία της προϊσταμένης της Δ/νσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Εξωστρέφειας και Τουρισμού του Δήμου Πειραιά

 Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου με εκπροσώπους ξενοδοχείων της πόλης μας, με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, παρουσία της Προϊσταμένης της Δ/νσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Εξωστρέφειας και Τουρισμού του Δήμου Πειραιά κ. Β. Σωτηρίου και της Προϊσταμένης Εξωστρέφειας, Προβολής και Προώθησης κ. Ε. Ιωάννου, στα γραφεία του ΕΣΠ.

Στη συνάντηση, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι από κεντρικά ξενοδοχεία του Πειραιά, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Θ. Καπράλος, παρουσίασε κάποιες από τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο ΕΣΠ προκειμένου να ενισχύσει την εξωστρέφεια της αγοράς και της πόλης, αλλά και να τονώσει την τουριστική δυναμική της. Έγινε αναφορά στις πλατφόρμες απεικόνισης της αγοράς, στην υπηρεσία tax free και στην δυνατότητα που δίνεται στους πελάτες των ξενοδοχείων με ένα QR code να λάβουν άμεσα και εύκολα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το σύνολο των δραστηριοτήτων της πόλης. Επίσης, αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα που σχεδιάζει ο Σύλλογος, ζητώντας από τα ξενοδοχεία της πόλης να γίνουν συμμέτοχοι αυτής της προσπάθειας.

Δεδομένου του κομβικού ρόλου του Δήμου στην κοινή προσπάθεια ανάπτυξης του τουρισμού, ζητήθηκε να ηγηθεί του συντονισμού δημιουργίας μιας κοινής στρατηγικής και ενός πλαισίου ανοιχτής επικοινωνίας και διαλόγου για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, προς όφελος όλων, αλλά και να συμπεριλάβει στον σχεδιασμό του προτάσεις που έχουν κατατεθεί, ώστε να τονωθεί το τουριστικό αποτύπωμα της πόλης.

Από την πλευρά του Δήμου Πειραιά έγινε εκτενής αναφορά σε όλες τις δράσεις που έως τώρα έχουν γίνει, αλλά και σε πολλές ακόμα που έχουν ήδη δρομολογηθεί τους επόμενους μήνες, με στόχο την ενίσχυση της επισκεψιμότητας και της εξωστρέφειας. Η Προϊσταμένη του Δήμου Πειραιά αναφέρθηκε στη σημαντική προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, αλλά και στην έντονη διάθεση για συνεργασία και εντατικοποίηση των προσπαθειών, ώστε να επιτευχθούν οι κοινοί στόχοι.

Από τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει κοινή βούληση για την υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών, υλοποίηση κοινών δράσεων, την βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών για την ικανοποίηση των επισκεπτών και την προσέλκυση νέων και την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων, ώστε ο Πειραιάς να εξελιχθεί σε έναν ακμάζοντα τουριστικό προορισμό, προσφέροντας οφέλη στους κατοίκους, τις επιχειρήσεις και την τοπική οικονομία.

Μην Χάσετε

Πρόκληση η αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού παρεμπορίου

Δεδομένου ότι οι ηλεκτρονικές απάτες λαμβάνουν όλο και μεγαλύτερες...

Ενημέρωση ΕΣΠ προς τα μέλη για τις εργασίες στην οδό Τσαμαδού αρχομένης της 27/05/2024

Ενημέρωση μελών για την πραγματοποίηση έργων στην οδό Τσαμαδού από την οδό Γούναρη έως την Εθνικής Αντιστάσεως.

Αναγκαία η επιστροφή των Ποσειδωνίων στο φυσικό τους χώρο, στον Πειραιά

Με την ευκαιρία ολοκλήρωσης της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης των...

Τι περιμένει ο εμπορικός κόσμος από τους νεοεκλεγέντες Ευρωβουλευτές

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς εκφράζει στους νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές θερμά...

Eντυπωσιακό Fashion Show από τον Εμπορικό Σύλλογο- Μια βραδιά γεμάτη μόδα και λάμψη στις “Ημέρες Θάλασσας 2024”

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ένα...

Πάνελ Άρθρου

Τελευταία Νέα

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, Πρόεδρο Ολυμπιακού, για την μαγική νίκη του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League

Ο Ολυμπιακός γράφει την ενδοξότερη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου Μία πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές.

Συνταξιοδότηση μη μισθωτών οφειλετών e-ΕΦΚΑ με ασφαλιστικά χρέη έως 30.000 ευρώ

Σε συνέχεια του ν. 5078/2023 και ειδικότερα του άρθρου 115, στο οποίο ορίζεται η διεύρυνση του ορίου χρεών στις 30.000 ευρώ για τους οφειλέτες μη μισθωτούς του e - ΕΦΚΑ που δύνανται να συνταξιοδοτηθούν, σας παραθέτουμε τις κυριότερες διατάξεις της υπ' αριθμ. 32270/2024 σχετικής ΚΥΑ.

Εντυπωσιακή Βραδιά Μόδας

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 MAIOΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ...

Δράσεις με τις οποίες συμμετέχει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς στις “Ημέρες Θάλασσας 2024”

Στις εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για τις «Ημέρες Θάλασσας...

Ψηφιακές Υπηρεσίες του ΕΣΠ