Διαδικτυακή συνάντηση ΕΣΠ με τον Αντιδήμαρχο Προσόδων & Εμπορίου και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Οδοποιίας & Αποχέτευσης του Δήμου Πειραιά

Σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα ήταν η διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 21 Ιουλίου ο Πρόεδρος Θ. Καπράλος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΠ με τον Αντιδήμαρχο Προσόδων & Εμπορίου κ. Γ. Καψοκόλη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Οδοποιίας & Αποχέτευσης του Δήμου Πειραιά κ. Α. Αργουδέλη.

Η συγκεκριμένη, ήταν η δεύτερη μιας σειράς συναντήσεων που θα ακολουθήσουν με Αντιδημάρχους και αρμόδιους παράγοντες του Δήμου Πειραιά,  στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς στις επιχειρήσεις του εμπορικού κέντρου του Πειραιά, προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και συνδέονται  με το Δήμο της πόλης μας και τα οποία δυσχεραίνουν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Πιο αναλυτικά, τέθηκαν υπόψη του Αντιδημάρχου Προσόδων & Εμπορίου θέματα όπως η κατάληψη κοινόχρηστων χώρων (πεζοδρόμων & πεζοδρομίων) πέραν των επιτρεπόμενων ορίων και η ανάγκη διαγράμμισης των παραχωρούμενων αδειοδοτημένων χώρων, τα δημοτικά τέλη, ενώ επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ενημέρωσης του Συλλόγου για προγραμματισμένα έργα Κοινωφελών Οργανισμών για την αντίστοιχη έγκαιρη ενημέρωση των καταστηματαρχών.

Όσον αφορά στα θέματα αρμοδιότητας του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Οδοποιίας & Αποχέτευσης, συζητήθηκε εκ νέου η υπέρμετρη καθυστέρηση της έλευσης του τραμ στον Πειραιά, οι φθορές και κακοτεχνίες στα οδοστρώματα και στα πεζοδρόμια της πόλης και τα προγραμματισμένα έργα αποκατάστασής τους, θέματα σχετικά με τα έργα ανάπλασης της περιοχής Αγ. Διονυσίου, της ανάπλασης της Πλ. Κοραή, αλλά και των γύρω πλατειών  δεδομένων των έργων Μετρό, καθώς και η κατάληψη χώρων φορτοεκφόρτωσης και η αναγκαιότητα αστυνόμευσής τους.

Από πλευράς ΕΣΠ εκφράστηκε η ικανοποίηση για τη στενή συνεργασία που έχει επιτευχθεί μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και του Συλλόγου, επισημάνθηκε η προσπάθεια που καταβάλλεται στα θέματα της καθημερινότητας των πολιτών και των επιχειρήσεων και τονίστηκε η επιθυμία για συνεχή επικοινωνία και συνεργασία, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την επίλυση καίριων ζητημάτων που απασχολούν την τοπική αγορά και την πειραϊκή κοινωνία.

Μην Χάσετε

Αναγκαία η επιστροφή των Ποσειδωνίων στο φυσικό τους χώρο, στον Πειραιά

Με την ευκαιρία ολοκλήρωσης της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης των...

Τι περιμένει ο εμπορικός κόσμος από τους νεοεκλεγέντες Ευρωβουλευτές

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς εκφράζει στους νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές θερμά...

Eντυπωσιακό Fashion Show από τον Εμπορικό Σύλλογο- Μια βραδιά γεμάτη μόδα και λάμψη στις “Ημέρες Θάλασσας 2024”

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ένα...

Αιτήματα Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς προς τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές

Αιτήματα προς τους υποψήφιους ευρωβουλευτές καταθέτει ο Εμπορικός Σύλλογος...

Εντυπωσιακή Βραδιά Μόδας

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 MAIOΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ...

Πάνελ Άρθρου

Τελευταία Νέα

Εντυπωσιακή Βραδιά Μόδας

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 MAIOΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ...

Δράσεις με τις οποίες συμμετέχει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς στις “Ημέρες Θάλασσας 2024”

Στις εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για τις «Ημέρες Θάλασσας...

Το Πασχαλινό Ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στον Πειραιά

Το προτεινόμενο Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών  καταστημάτων στον...

Ψηφιακές Υπηρεσίες του ΕΣΠ

Γραφτείτε στις ψηφιακές υπηρεσίες του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς για μέλη και επισκέπτες