Αίτημα στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων για ένταξη στη διαδικασία του click inside και των καταστημάτων αργυροχρυσοχοΐας, υφασμάτων & κουρτινών, επίπλων, ειδών οικιακής χρήσης και ανθοπωλείων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, υπέβαλε αίτημα με σχετική επιστολή του στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη, για ένταξη στη διαδικασία του click inside και των καταστημάτων αργυροχρυσοχοΐας, υφασμάτων & κουρτινών, επίπλων, ειδών οικιακής χρήσης και ανθοπωλείων. Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

 «Με αφορμή την ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ. 6877, σχετικά με τα Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, επιθυμούμε να θέσουμε υπόψη σας τα εξής:

Θεωρούμε άδικο για ορισμένες κατηγορίες καταστημάτων που δραστηριοποιούνται στις περιοχές «αυξημένου κινδύνου» να μην έχουν την δυνατότητα να  αξιοποιήσουν τη μέθοδο του click away.

Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στα καταστήματα αργυροχρυσοχοΐας, υφασμάτων & κουρτινών, επίπλων, ειδών οικιακής χρήσης και ανθοπωλείων, που λόγω της φύσης των προϊόντων τους είναι αδύνατο να λειτουργήσουν με εξ αποστάσεως αγορά, χωρίς την ταυτόχρονη παρουσία του καταναλωτή, δεδομένου ότι και ο τρόπος με τον οποίο θεωρητικά «άνοιξε» η αγορά για τα συγκεκριμένα είδη το προηγούμενο διάστημα, δεν αποδείχθηκε πρακτικά επαρκής και κυρίως δεν ήταν οικονομικά αποδοτικός.

Όσον αφορά  στα κοσμηματοπωλεία, δεν είναι δυνατόν για λόγους ασφάλειας να παραδίδουν πολύτιμα αντικείμενα στο δρόμο. Για τα καταστήματα που πωλούν υφάσματα, στην περίπτωση που ο καταναλωτής επιθυμεί να επιστρέψει το προϊόν αυτό δεν είναι δυνατόν, γιατί το κατάστημα δεν θα μπορεί να επαναδιαθέσει το προϊόν που έχει παραγγελθεί με συγκεκριμένες προδιαγραφές -μέτρα.  Για τα ανθοπωλεία, που διαθέτουν φυσικά προϊόντα με μικρή διάρκεια ζωής και είναι αδύνατη η προσέγγιση του καταναλωτή, το αποτέλεσμα είναι τα προϊόντα τους να παραμένουν στα αζήτητα και να καταστρέφονται. Τέλος όσον αφορά στα έπιπλα και στα είδη οικιακής χρήσης, είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία του καταναλωτή για τoν έλεγχο της ποιότητας των προϊόντων.

Κατόπιν αυτών, θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη ένταξης των ανωτέρω κλάδων στον τρόπο λειτουργίας με την διαδικασία του click inside καθώς, όπως έχει αποδειχθεί, το λιανικό εμπόριο στο σύνολό του έχει κρατήσει υπεύθυνη στάση στην αυστηρή τήρηση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και έχει αποδείξει ότι τα μικρά και μεσαία εμπορικά καταστήματα δεν αποτελούν πηγές μετάδοσης της πανδημίας, αφού η προσέλευση των καταναλωτών σε αυτά είναι μικρή και ελεγχόμενη».

Μην Χάσετε

Πρόκληση η αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού παρεμπορίου

Δεδομένου ότι οι ηλεκτρονικές απάτες λαμβάνουν όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς απηύθυνε επιστολή στους Υπουργούς Εθν. Οικονομίας & Οικονομικών κ. Κ. Χατζηδάκη, Ανάπτυξης κ. Τ. Θεοδωρικάκο και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δ. Παπαστεργίου

Ενημέρωση ΕΣΠ προς τα μέλη για τις εργασίες στην οδό Τσαμαδού αρχομένης της 27/05/2024

Ενημέρωση μελών για την πραγματοποίηση έργων στην οδό Τσαμαδού από την οδό Γούναρη έως την Εθνικής Αντιστάσεως.

Αναγκαία η επιστροφή των Ποσειδωνίων στο φυσικό τους χώρο, στον Πειραιά

Με την ευκαιρία ολοκλήρωσης της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης των...

Τι περιμένει ο εμπορικός κόσμος από τους νεοεκλεγέντες Ευρωβουλευτές

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς εκφράζει στους νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές θερμά...

Eντυπωσιακό Fashion Show από τον Εμπορικό Σύλλογο- Μια βραδιά γεμάτη μόδα και λάμψη στις “Ημέρες Θάλασσας 2024”

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ένα...

Πάνελ Άρθρου

Τελευταία Νέα

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, Πρόεδρο Ολυμπιακού, για την μαγική νίκη του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League

Ο Ολυμπιακός γράφει την ενδοξότερη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου Μία πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές.

Συνταξιοδότηση μη μισθωτών οφειλετών e-ΕΦΚΑ με ασφαλιστικά χρέη έως 30.000 ευρώ

Σε συνέχεια του ν. 5078/2023 και ειδικότερα του άρθρου 115, στο οποίο ορίζεται η διεύρυνση του ορίου χρεών στις 30.000 ευρώ για τους οφειλέτες μη μισθωτούς του e - ΕΦΚΑ που δύνανται να συνταξιοδοτηθούν, σας παραθέτουμε τις κυριότερες διατάξεις της υπ' αριθμ. 32270/2024 σχετικής ΚΥΑ.

Εντυπωσιακή Βραδιά Μόδας

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 MAIOΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ...

Δράσεις με τις οποίες συμμετέχει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς στις “Ημέρες Θάλασσας 2024”

Στις εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για τις «Ημέρες Θάλασσας...

Ψηφιακές Υπηρεσίες του ΕΣΠ