ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Νοέ
28
Δε
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική Εσπερίδα » Κάτι γίνεται στον Πειραιά…. Μήπως τελικά υπάρχουν λύσεις;;;» που συνδιοργανώθηκε από ΕΒΕΠ-ΕΣΠ-ΟΕΣΑΟΝΝΑ @ Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς
Νοέ 28 όλη την ημέρα

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 η ενημερωτική Εσπερίδα που συνδιοργάνωσαν το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με θέμα « Κάτι γίνεται στον Πειραιά …. Μήπως τελικά υπάρχουν λύσεις;», παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γ. Γαβρίλη. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Βασίλης Κορκίδης στο χαιρετισμό του ανέφερε: «Τα σημαντικότερα προβλήματα που εντοπίζονται στις χώρες της περιφέρειας είναι η πρόσβαση στη χρηματοδότηση, οι μειωμένες επενδύσεις, οι μακροοικονομικές ανισορροπίες και η βίαιη διακοπή λειτουργίας, που συνήθως συνοδεύεται από πτώχευση. Συνολικά, 200,000 αντιμετωπίζουν το φάσμα της πτώχευσης στην Ε.Ε. κάθε χρόνο, γεγονός που συνεπάγεται ετήσια απώλεια 1,7 εκ. θέσεων απασχόλησης. Σύμφωνα με μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 50% των νέων επιχειρήσεων τείνει να διακόψει τη δραστηριότητα, κατά τα πρώτα 5 έτη λειτουργίας, ένα αποθαρρυντικό στοιχείο για το επιχειρηματικό περιβάλλον, που αντιμετωπίζουν οι μικρές επιχειρήσεις στην Ευρώπη».

Όσον αφορά στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης χρεών των επιχειρήσεων, επισήμανε ότι: «το κριτήριο που αφορά στην αναλογία χρεών προς τζίρο πρέπει να αποκλειστεί. Και αυτό, γιατί σχετίζεται άμεσα με την λύση (το χρονικό εύρος αποπληρωμής), που θα δοθεί κατά το εξωδικαστικό συμβιβασμό. Επίσης, πέρα από οποιοδήποτε άλλο κριτήριο, θα πρέπει να λαμβάνεται κατά προτεραιότητα υπόψη, εκείνο του «εντός κρίσης» οφειλέτη, χωρίς αποκλεισμούς». Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Νίκος Μανεσιώτης ανέφερε ότι πρέπει να δοθούν λύσεις όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, ώστε η επιχειρηματικότητα να προσδοκά καλύτερες μέρες, ενώ επεσήμανε ότι παρά την οικονομική κρίση υπάρχουν επιχειρήσεις που επενδύουν και έχουν μέλλον στον Πειραιά , όπως ο κινεζικός κολοσσός Cosco που σχεδιάζει σειρά μεγάλων επενδύσεων στον τομέα της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και η εταιρεία Dimand Real Estate η επένδυση της οποίας θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ για την αξιοποίηση του εργοστασίου της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος».

Οφείλουμε, τόνισε, να αποδεχθούμε τη νέα τάξη πραγμάτων και έχουμε υποχρέωση να αναζητούμε λύσεις και ευκαιρίες που στοχεύουν στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας. Επεσήμανε ότι σαν Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς θα διεκδικούμε ό,τι καλύτερο, αλλά και σαν επιχειρήσεις θα πρέπει κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να προσελκύουμε τους καταναλωτές στα καταστήματά μας και χρησιμοποιώντας ως πρόσφατο παράδειγμα τη Black Friday, που όσοι συμμετείχαν και είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα, είχαν μια αποδοτική μέρα, τόνισε την υποχρέωση να προσανατολιστεί ο εμπορικός κόσμος στις επιθυμίες των καταναλωτών. Στην εισήγησή του ο κ. Aναστάσιος Bαμβακίδης, Γενικός Eμπορικός Διευθυντής της ΣEΠ A.E., αναφέρθηκε σε ένα από τα σημαντικότερα επενδυτικά σχέδια της επιχείρησης, που αλλάζουν καθημερινά τη θέση στον παγκόσμιο χάρτη του πρώτου λιμανιού της χώρας αλλά και της ίδιας της χώρας και υλοποιείται μέρα με την ημέρα στον Πειραιά, το οποίο τοποθετεί την Ελλάδα στη λίστα με τα σημαντικότερα λιμάνια στην παγκόσμια διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων.

Τόνισε τη σημαντικότητα της ολοκλήρωσης της συνένωσης των δυο μεγαλύτερων ναυτιλιακών κολοσσών COSCO και China Shipping που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της China Cosco Shipping, της τέταρτης εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, εστιάζοντας παράλληλα στην τεχνογνωσία της COSCO στα logistics, αλλά και στην ανάπτυξη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που στόχο έχει η Ελλάδα να καταστεί ποσοτικά κορυφαία ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία στη Μεσόγειο. Εν συνεχεία ο κ. Ευστάθιος Λιακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στο χρηματοοικονομικό τμήμα των επιχειρήσεων «BSS», αναφέρθηκε στην πορεία της οικονομίας, σε θέματα οργάνωσης επιχειρήσεων, ανέλυσε τους τρόπους που χρησιμοποιούν επιχειρήσεις που επιβιώνουν στην περίοδο της κρίσης με δυνατά εργαλεία, όπως διαγραφή μέρους οφειλής, μετάθεση πληρωμής μέρους του δανείου, κεφαλαιοποίηση ή διαγραφή τόκων, μείωση επιτοκίων κ.ά, αναφέρθηκε στο τραπεζικό σύστημα σε σχέση με τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, στη διαχείριση κόκκινων δανείων, στα στάδια και στη διαδικασία επίλυσης των καθυστερήσεων πληρωμής, καθώς και σε θέματα αποτελεσματικής διαπραγμάτευσης μεταξύ των δανειοληπτών και των πιστωτικών ιδρυμάτων μέσω της δυνατότητας εξειδικευμένης συμβουλευτικής υποστήριξης .

Μετά το πέρας της παρουσίασης ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση.

Δεκ
17
Σα
Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με τους KINGS @ Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Δεκ 17 @ 1:00 μμ – 6:00 μμ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς σε συνεργασία με τα εμπορικά καταστήματα και το δήμο Πειραιά διοργανώνουν χριστουγεννιάτικη συναυλία με τους KINGS, GINNO… και ΚΥΡΙΑΚΟ DOMI LIVE…

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, ώρα 1.00 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Φεβ
14
Τρ
Τα καταστήματα του Πειραιά γιορτάζουν τον Άγιο Βαλεντίνο @ Πειραιάς
Φεβ 14 όλη την ημέρα
Τα καταστήματα του Πειραιά γιορτάζουν τον Άγιο Βαλεντίνο @ Πειραιάς | Πειραιάς | Ελλάδα

Την Τρίτη 14 Φεβρουάριου ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς και τα καταστήματα του Πειραιά γιορτάζουν τον Αγ. Βαλεντίνο και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε μια μεγάλη γιορτή στην καρδιά του Open Mall Piraeus – Σωτήρος & Καραΐσκου – από τις 5.30 το απόγευμα με μουσική, πολλές εκπλήξεις και δώρα με την ευγενική χορηγία της Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. Η Αγορά του Πειραιά γιορτάζει με ένα μεγάλο πάρτι και προσκαλεί τους καταναλωτές να έλθουν στην πόλη μας, να γιορτάσουν, να διασκεδάσουν, να κερδίσουν κάνοντας τις αγορές τους από τα καταστήματα με το σήμα locito και να πάρουν μέρος στο μεγάλο διαγωνισμό με δώρο ένα ταξίδι για δυο στο ΜΟΝΤΑΝΑ SPA HOTEL στο Καρπενήσι.

Φεβ
25
Σα
Διοργάνωση από το Δήμο Πειραιά μεγάλης αποκριάτικης γιορτής για τα παιδιά στο πεζόδρομο της οδού Σωτήρος @ Πειραιάς
Φεβ 25 @ 11:00 πμ – 2:30 μμ

«Αγαπητές και αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε, ότι ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει μεγάλη αποκριάτικη γιορτή για τα παιδιά το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου από τις 11.00 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι στον πεζόδρομο της οδού Σωτήρος.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει συναυλία με το συγκρότημα των OtherView στη συμβολή των οδών Γρ. Λαμπράκη και Σωτήρος, μουσική από DJ επί της Καραϊσκου & Σωτήρος, κατά μήκος του δρόμου θα στηθούν φουσκωτά παιχνίδια, ενώ ανιματέρ και μασκαράδες θα διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους.

Επειδή αναμένεται αυξημένη επισκεψιμότητα, ζητούμε την κατανόησή σας και σας προτείνουμε να συμμετέχετε και να στηρίξετε τη μεγάλη αποκριάτικη γιορτή για τα παιδιά και τις μητέρες τους, με κεράσματα ή με όποιο άλλο τρόπο εσείς επιλέξετε, ώστε να δημιουργηθεί μια χαρούμενη ατμόσφαιρα και να προσελκύσουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών – καταναλωτών, αναδεικνύοντας τη φιλοξενία του Πειραιά και της πειραϊκής αγοράς.»

Μαρ
1
Τε
Φιλανθρωπική εκδήλωση για τα παιδιά της Κιβωτού Κόσμου στο Πειραϊκό Σύνδεσμο @ Πειραίας
Μαρ 1 @ 3:00 μμ – 6:00 μμ

«Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, στο πλαίσιο και του κοινωνικού έργου που επιτελεί, είναι ένας από τους υποστηρικτικούς φορείς της φιλανθρωπικής εκδήλωσης που διοργανώνει η εφημερίδα «Κοινωνική» για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 και ώρα 15.00 στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου Πειραιά (Σωτήρος Διός & Καραΐσκου).

Στην εκδήλωση θα συλλεχθούν από τις 1.00 μ.μ. είδη διατροφής, ένδυσης, καθαριότητας, ηλεκτρικά είδη, υπολογιστές, φάρμακα και πολλά άλλα που έχουν ανάγκη τα σπίτια φιλοξενίας της «Κιβωτού του Κόσμου».

Στο πνεύμα της διαχρονικής ανιδιοτελούς προσφοράς του εμπορικού κόσμου στο συνάνθρωπο, σας καλούμε να συμμετέχετε και να στηρίξετε έμπρακτα την πρωτοβουλία αυτή, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για να καλυφτούν οι βασικές ανάγκες των παιδιών και να βελτιωθεί η καθημερινότητά τους.»

menu
menu