ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μαρ
13
Δε
Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας – Ιστορικού Αρχείου ΕΣΠ & Παρουσίαση Λευκώματος ΕΣΠ @ Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητηρίου Πειραιώς
Μαρ 13 όλη την ημέρα

Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, χαράς, αλλά και έμπνευσης για τους νεότερους, έγιναν χθες Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 τα εγκαίνια του ιστορικού αρχείου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς , καθώς και η παρουσίαση του Λευκώματος με τίτλο «Η ιστορία του εμπορικού συλλόγου Πειραιώς: μια πρώτη ανάγνωση», στο ΕΒΕΠ, παρουσία πλήθους κόσμου. Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΕΣΠ κ. Ν. Μανεσιώτης, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΕΒΕΠ και της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδη , καθώς και το επιστημονικό επιτελείο του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΣΕ για την ουσιαστική συνεισφορά τους στην καταγραφή της ιστορίας του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, μεταξύ άλλων ανέφερε « ……… Αν δεν γνωρίζουμε την ιστορία μας, δεν μπορούμε να χαράξουμε το μέλλον μας. Η σκέψη αυτή υπήρξε το κίνητρο για την πρώτη καταγραφή της ιστορίας του Συλλόγου μας μέσα από τα αρχεία του. Μέσα από την συναρπαστική διαδρομή στις προηγούμενες δεκαετίες από την αυγή του 20ου αιώνα και την ίδρυση του ΕΣΠ μέχρι και τις μέρες μας , προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι το επιχειρείν δεν υπήρξε ποτέ εύκολη υπόθεση. Αντίθετα απαιτεί αρετές, διορατικότητα, καινοτομία, επιλογή καλών συνεργατών, και φυσικά επίμονη και έντιμη εργασία, εργασιακό ήθος. Αυτά είναι τα θεμέλια και οι προϋποθέσεις επιτυχίας της εμπορικής δραστηριότητας. Κι εδώ εντοπίζεται η συμβολή αυτής της πρωτοβουλίας. Αποτυπώνει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το πειραϊκό εμπόριο μέσα στις κρίσιμες καμπές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, τις μάχες που έδωσε, αλλά και τις μικρές και μεγάλες νίκες που πέτυχε ………..».

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ και της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης ανέφερε «…Ο Σύλλογος αποτέλεσε για μένα ένα πραγματικό «κοινωνικό σχολείο» στο οποίο εκτίμησα τις αξίες της συλλογικότητας και της συνεργασίας, κατανόησα την πολυπλοκότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το εμπόριο και η επιχειρηματικότητα, γνώρισα εξαιρετικούς ανθρώπους και διαμόρφωσα μία μέθοδο δουλειάς και έναν τρόπο σκέψης σχετικά με τα κοινά τα οποία εξακολουθώ να εφαρμόζω και σήμερα…». «…Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά ευτύχησε να έχει στη διοίκησή του άξιους ανθρώπους, με όραμα και με πολυσχιδές έργο. Δεν είναι ένας τυχαίος Σύλλογος. Τα 117 χρόνια ιστορίας υποδεικνύουν μία τεράστια σωρευμένη πείρα που λειτουργεί σαν οδηγός για το παρόν και το μέλλον. Η ευρυγώνια οπτική του Συλλόγου για την επιχειρηματικότητα και το εμπόριο, με τα δέκα τμήματα που καλύπτουν όλο το εύρος της εμπορικής δραστηριότητας, του έδιναν πάντοτε τη δυνατότητα να έχει έναν πρωτοπόρο ρόλο στη συλλογική εκπροσώπηση των εμπόρων και να βλέπει μακριά. Άλλωστε η πρωτοβουλία του για την ίδρυση του ΕΒΕΠ και η αποφασιστική συμβολή στη δημιουργία της ΕΣΕΕ αποδεικνύουν του λόγου το αληθές…”. “…Σε μία εποχή που θέτει σε αμφισβήτηση τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμασταν τη ζωή μας, έχουμε ανάγκη τη γνώση και τη πείρα του χτες για να καταλάβουμε τι χρειαζόμαστε για το αύριο. Το λεύκωμα του ιστορικού αρχείου του ΕΣΠ είναι παρακαταθήκη για το μέλλον.

Ας είναι καλοτάξιδο και διδακτικό!” Εν συνεχεία η Διευθύντρια του ΙΝΕΜΥ κ. Βάλια Αρανίτου παρουσίασε το ιστορικό Λεύκωμα του ΕΣΠ που επιμελήθηκε η επιστημονική ομάδα του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ και ακολούθησε η παρουσίαση της εικαστικής έκθεσης από την ιστορικό τέχνης κ. Μ. Καρρά και της τεχνικής ψηφιοποίησης και αρχειονομικής καταγραφής του αρχείου από την επιστημονική ομάδα του ΙΝΕΜΥ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο του ΕΣΠ κ. Ν. Μανεσιώτη τιμητική διάκριση στον Πρόεδρο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κ. Βασίλη Κορκίδη, σε αναγνώριση της μακροχρόνιας ουσιαστικής και ανιδιοτελούς προσφοράς του στο πειραϊκό εμπόριο και στον εμπορικό συνδικαλισμό, καθώς και για την πολύτιμη συμβολή του στην ανάδειξη του Ιστορικού Αρχείου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς. Επίσης απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε διακεκριμένες προσωπικότητες από το χώρο του πειραϊκού εμπορίου και συγκεκριμένα στον Πρόεδρο της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων Διοικητικών Ορίων Νομαρχίας Πειραιά κ. Γ. Νιώτη, στον π. Ταμία του ΕΣΠ κ. Α. Βακαγιαννόπουλο και στο μέλος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γ. Ιωακειμίδη. Ακολούθησε η απονομή των βραβείων, των επαίνων και των αναμνηστικών διπλωμάτων των διακριθέντων και των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Μια ματιά στην Αγορά του Πειραιά».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Π. Κουρουμπλής, η εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής και Βουλευτής Πειραιά κ. Ε. Καρακώστα, οι Βουλευτές Πειραιά κ.κ. Θ. Δρίτσας, Γ. Γεννιά, Ε. Σταματάκη, Κ. Κατσαφάδος και εκπρόσωπος του Προέδρου της ΝΔ, Θ. Μεγαλοοικονόμου, ο π. Βουλευτής κ. Δ. Καρύδης ως εκπρόσωπος της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Δ. Σιούφας π. Υπουργός και π. Πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Χ. Φώλιας π. Υπουργός και π. Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, ο κ. Κ. Αρβανιτόπουλος π. Υπουργός και π. Βουλευτής Πειραιά, ο κ. Γ. Βρούτσης π. Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γ. Μώραλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γ. Γαβρίλης, ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Η. Ξανθάκος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Ν. Πλατανησιώτης, ο Αρχηγός Λ.Σ. Αντιναύαρχος κ. Σ. Ράπτης, ο Β΄ Υπαρχηγός Λ.Σ. Αντιναύαρχος Γ. Μπαρκατσάς , ο Δ/ντής της Δ/νσης Αστυνομίας Πειραιά Ταξίαρχος κ. Α. Φουτάκης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Ν. Γεωργόπουλος, ο Πρόεδρος του ΑΕΙ ΤΤ Πειραιά κ. Λ. Βρυζίδης, ο τ. Γεν. Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Σ. Κομνηνός, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Ν. Βερνίκος, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου, οι π. Πρόεδροι του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ.κ. Π. Μπήτρος, Γ. Πολυχρονόπουλος, Χ. Κεφάλας, Δ. Αρμενάκης, Γ. Ζησιμάτος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο κ. Σ. Σπυρίδων π. Γεν. Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Εμπορικών Συλλόγων, εκπρόσωποι επαγγελματικών και επιστημονικών οργανώσεων, επιχειρηματίες κ.α. O Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι ένας από τους παλαιότερους της Ελλάδας, με έτος ίδρυσης το 1900, και διαθέτει ένα πλούσιο αρχείο εγγράφων και φωτογραφιών που αποτυπώνουν τη μακρόχρονη παρουσία του.

Το ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ ανέλαβε την ψηφιοποίηση και αρχειονομική καταγραφή αυτού του αρχείου. Η παρουσίαση του αρχείου του ΕΣΠ στο ευρύ κοινό, συνίσταται αφενός στη δημιουργία ενός εμπεριστατωμένου και πλούσιου σε φωτογραφικό υλικό και άλλα τεκμήρια λευκώματος και αφετέρου στη σύσταση μίας εικαστικής έκθεσης, η οποία περιλαμβάνει πάνω από διακόσιες φωτογραφίες που, μεταξύ άλλων, απεικονίζουν την ιστορία της Ελλάδας, από το 1900 έως σήμερα, μέσα από την ιστορία του ΕΣΠ, καθώς και μεγάλο αριθμό αυτούσιων, πρωτότυπων εγγράφων (πρακτικά συνεδριάσεων, καταστατικά, επιστολογραφία, διεθνείς εμπορικές συναλλαγές κ.ά.). Η έκθεση συνοδεύεται από φωτογραφίες που καταγράφουν τον σύγχρονο εμπορικό Πειραιά, οι οποίες προέκυψαν μέσα από τον διαγωνισμό που διοργάνωσε ο ΕΣΠ και απηύθυνε σε σπουδαστές Λυκείων και ΤΕΙ του Πειραιά, καθώς και σε φοιτητές της ΑΣΚΤ. Το σύνολο των φωτογραφικών προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού, παρουσιάστηκε με τη μορφή ενός slide show. Τέλος, η έκθεση πλαισιώνεται από ένα βίντεο με συνεντεύξεις παλαιών, αλλά και σύγχρονων εκπροσώπων του πειραϊκού εμπορίου, με στόχο την προφορική καταγραφή της σύγχρονης ιστορίας του εμπορικού κόσμου και την παρακολούθηση των αλλαγών και διαφοροποιήσεων που συνέβησαν στη διάρκεια του 20ού και στο ξεκίνημα του 21ού αιώνα. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς έως τις 30 Ιουνίου 2017.

Αυγ
7
Δε
Μελωδίες στην Πανσέληνο @ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αυγ 7 @ 9:00 μμ – 11:15 μμ
Μελωδίες στην Πανσέληνο @ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

O Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς και οι Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαιολογικών Χώρων – Μνημείων Πειραιά συνδιοργανώνουν την εκδήλωση «Μελωδίες στην Πανσέληνο»  τη Δευτέρα 7 Αυγούστου στις 9.00 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά, όπου υπό το φως της πανσελήνου θα μας δοθεί η ευκαιρία να απολαύσουμε τα κορυφαία αριστουργήματα της αρχαίας τέχνης με τη συνοδεία μουσικής με τη σοπράνο Β. Ζαχαροπούλου, τον τενόρο Δ. Πακσόγλου και το μουσικό σύνολο The Underground Youth Orchestra.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεκ
17
Κυ
Μια μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή ……
Δεκ 17 @ 11:00 πμ – 5:00 μμ
Μια μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή ......

Μπαίνοντας στο ρυθμό των γιορτών και δεδομένης της ανάγκης να δημιουργήσουμε ένα γιορτινό κλίμα και μια ελκυστική αγορά, ο Σύλλογός μας, θα πρωτοστατήσει και φέτος σ΄ αυτή την προσπάθεια διοργανώνοντας σε συνεργασία με τα εμπορικά καταστήματα και τη στήριξη του Δήμου, την καθιερωμένη μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για μικρούς και μεγάλους την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, με μουσική εκδήλωση, μουσικοχορευτικά δρώμενα σε διαφορετικά σημεία του εμπορικού κέντρου, εκμάθηση ποδηλάτου σε μικρά παιδιά, συμβολικά δώρα, κεράσματα, δωροεπιταγές κ.ά., ενώ εξασφαλίσαμε και φέτος τη συμμετοχή του γιορτινού τουριστικού τρένου του Πειραιά που θα πηγαίνει τους μικρούς μας επισκέπτες και τους συνοδούς τους δωρεάν βόλτα στην πόλη.

 

Μαρ
10
Σα
Ερυθρόλευκη μέρα με θρυλικές τιμές
Μαρ 10 @ 11:00 πμ – 2:00 μμ

O Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, συνεχίζοντας τις προσπάθειές του για την τόνωση της πειραϊκής αγοράς και της επισκεψιμότητας στην πόλη, διοργανώνει μεγάλη γιορτή των εμπορικών καταστημάτων το Σάββατο 10 Μαρτίου από τις 11.00 έως 2.00 μ.μ. με το μήνυμα «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΘΡΥΛΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ», με την ευκαιρία του εορτασμού των 93 χρόνων ίδρυσης του Ολυμπιακού και με τη στήριξή του .

Στο πλαίσιο αυτό και με επίκεντρο τα σημεία: Σωτήρος & Αλκιβιάδου, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου και Γρ. Λαμπράκη & Σωτήρος , θα γίνουν οι εξής δράσεις :

Τοποθέτηση περιπτέρων με ποδοσφαιρικό σκηνικό όπου θα φωτογραφίζεται το κοινό με παίκτες του Ολυμπιακού και τον «Λεόνε», μουσική με DJ, δωρεάν μπλούζες, εμφανίσεις, εισιτήρια και μηνιαίες παρακολουθήσεις σε όποια ακαδημία και για οποιοδήποτε αγώνα των αγωνιστικών τμημάτων του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, μπαλόνια, κεράσματα, face painting σε παιδιά, tablet για τη συμμετοχή του κοινού σε διαγωνισμό με ερωτήσεις για την ιστορία του Ολυμπιακού κ.ά., ενώ σε ένα από τα περίπτερα θα κοπεί η γενέθλια τούρτα του Ολυμπιακού.

Στα πλαίσια αυτά, καλούμε τους καταναλωτές να επισκεφθούν την πειραϊκή αγορά, να συμμετέχουν στις δράσεις κερδίζοντας πλούσια δώρα και να επωφεληθούν από τις προσφορές που θα κάνουν τα καταστήματα τη συγκεκριμένη μέρα.

Ιούν
8
Πα
ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΜΟΔΑΣ @ ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ιούν 8 @ 8:30 μμ – 10:30 μμ
Οκτ
29
Δε
Οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας & η εκπαιδευτική σχέση μεταξύ των δυο κρατών @ Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς
Οκτ 29 @ 5:30 μμ – 5:30 μμ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Βασίλειος Κορκίδης
και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά “Saint-Paul”, κ. Ευάγγελος Κορκίδης
σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί
τη Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018, στις 17:30, στο Μέγαρο του Ε.Β.Ε.Π.
με θέμα
« Οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας και η εκπαιδευτική σχέση μεταξύ των δυο κρατών »
ΕΙΣΑΓΩΓΗ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
 κα ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΓΕΛΕΤΑΚΗ, Γενική Γραμματέας Συλλόγου Αποφοίτων “Saint-Paul”
 κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΡΚΙΔΗΣ, Πρόεδρος Συλλόγου Αποφοίτων “Saint-Paul”
ΟΜΙΛΗΤΕΣ
 κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΡΚΙΔΗΣ, Πρόεδρος Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς
 κα FLORENCE SAINT-YGNAN, Ακόλουθος Συνεργασίας για τη Γαλλική Γλώσσα, Υπεύθυνη Αθλητισμού στην Πρεσβεία της Γαλλίας
 κα ΘΑΛΕΙΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, Εμπορικός Ακόλουθος, Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα – Business France
 κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΘΙΟΣ, Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς
 κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΕΣΙΩΤΗΣ, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς
 κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, Πρόεδρος Εμπορικών Αντιπροσώπων και Διανομέων Πειραιά
 Frère ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΠΕΛΛΑΣ, πρώην Γεν. Διευθυντής “Saint-Paul – ΔΕΛΑΣΑΛ”
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Γ. Κασιμάτη 1, Πλ. Οδησσού, 18531, Πειραιάς, Τηλ: 210 4170529, Φαξ: 210 4274084, Website: www.pcci.gr, E-Mail: studies@pcci.gr

Μαρ
20
Τε
ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΣΠ-ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΧΟΛΩΝ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΩΔΕΙΩΝ @ ΕΒΕΠ-2ος όροφος
Μαρ 20 @ 4:30 μμ – 7:00 μμ
Μαΐ
10
Πα
Επίδειξη Μόδας @ ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μαΐ 10 @ 8:30 μμ – 10:00 μμ
Φεβ
23
Τρ
Διαδικτυακή Ημερίδα για το e-λιανικό
Φεβ 23 όλη την ημέρα
Μαΐ
10
Δε
«Η συμβολή των Ελλήνων εμπόρων στην Ελληνική Επανάσταση 1821» @ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ
Μαΐ 10 @ 6:00 μμ – 7:30 μμ
menu
menu