20 – 24 Φεβρουαρίου 2023

Η εβδομαδιαία ενημέρωσή σας από τον Εμπορικό  Σύλλογο Πειραιώς

20 – 24 Φεβρουαρίου 2023


Ενημέρωση του ΕΣΠ προς τα μέλη του σχετικά με την προκήρυξη της Δέσμης Δράσεων: «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ», του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» με συνολικό προϋπολογισμό 300.000.000€, η οποία στοχεύει στην αντιμετώπιση της υστέρησης των ελληνικών επιχειρήσεων στην υιοθέτηση και ενσωμάτωση των σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών στην παραγωγική τους δραστηριότητα.

Eπιστολή του ΕΣΠ προς τον κ. Χαράλαμπο Δαμάσκο, Πρόεδρο ΣΤΑΣΥ Α.Ε. για την αποστολή στατιστικών στοιχείων σχετικά με την επίδραση του Μετρό στη λειτουργία της πόλης, στην αύξηση της επισκεψιμότητας, στη βελτίωση του κυκλοφοριακού, στην ποιότητα της ατμόσφαιρας κ.λπ., ώστε να τύχουν της ανάλογης αξιολόγησης και αξιοποίησης.

Ευχαριστήρια επιστολή του ΕΣΠ προς μέλη του για την άμεση ευγενική ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του ΕΣΠ και τη σημαντική υποστήριξη που πρόσφεραν στις γυναίκες και τα παιδιά του Ξενώνα φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Πειραιά.

Ενημέρωση του ΕΣΠ προς τα μέλη του σχετικά με την ενεργοποίηση διάταξης νόμου (άρθρο 6 του ν.4997/2022, 43/2022 εγκύκλιος e-ΕΦΚΑ, Γεν. έγγραφο 75110/Σ22991/14-2-2023), η οποία προβλέπει την μείωση σε 10 χρόνια του χρόνου που έχει στη διάθεσή του ο ΕΦΚΑ προκειμένου να βεβαιώσει και να εισπράξει απαιτήσεις από ασφαλιστικές εισφορές που δεν καταβλήθηκαν.

Ενημέρωση του ΕΣΠ προς τα μέλη του σχετικά την έκδοση της υπ’ αριθμ. 17088/22-02-2023 εγκυκλίου του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με την οποία ρυθμίζεται προσωρινά το πρόβλημα και επιτρέπεται στα καταστήματα τροφίμων η λειτουργία τους την Καθαρή Δευτέρα.

Στο σύνολο της αγοράς η πλειοψηφία των επιχειρήσεων υστερεί, όπως σημειώνει στο Euro2day.gr, o κ. Θοδωρής Καπράλος, Πρόεδρος του ΕΣΠ και Β’ Αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Αν και θεωρεί ότι σαφή εικόνα θα δώσει σε λίγο διάστημα η μελέτη του ΙΝ.ΕΜ.Υ. της ΕΣΕE, εκτιμά ότι οι πιο μεγάλες επιχειρήσεις αποσπούν μεγαλύτερο μερίδιο τζίρου σε σχέση με το παρελθόν.

Σύμφωνα με τη πρώτη αποτίμηση που κάνει στο CNN Greece, o κ. Θόδωρος Καπράλος, Πρόεδρος του ΕΣΠ και Β’ Αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ – χωρίς ακόμα να υπάρχουν επίσημα στοιχεία- ο τζίρος των χειμερινών εκπτώσεων, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κινήθηκε υψηλότερα από τον αντίστοιχο του 2022 αλλά χαμηλότερα από τα επίπεδα του 2019, που αποτελεί και έτος αναφοράς για το λιανεμπόριο.

«Σε γενικές γραμμές όλα δείχνουν πως θα πάμε καλύτερα από τις χειμερινές εκπτώσεις του 2022, χωρίς ωστόσο να έχουμε καταφέρει να ‘πιάσουμε’ τα επίπεδα του 2019», εξηγεί, μιλώντας στο insider.gr, o Πρόεδρος του ΕΣΠ, κ. Θεόδωρος Καπράλος.

23.02.2023

Ο Προέδρος του ΕΣΠ, κ. Θ. Καπράλος στο ACTION 24, στην εκπομπή «πρωϊνή ζώνη» με κ.κ. Γ. Κακούση και Α. Λιβαθυνού.

menu
menu