ΑρχικήΔράσειςΈρευνεςΕκπτώσεις Νέας Εποχής

Εκπτώσεις Νέας Εποχής

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή την συμπλήρωση των τριών πρώτων εβδομάδων των θερινών εκπτώσεων,  πραγματοποίησε έρευνα αποτίμησης της εμπορικής κίνησης.

Οι χαμηλές πτήσεις των πρώτων δύο μηνών της επανεκκίνησης, είχαν μεταφέρει τις ελπίδες εξισορρόπησης της αγοράς σε αυτή την πρώτη εκπτωτική περίοδο που παραδοσιακά είναι και η δυνατότερη. Δυστυχώς όμως, τρεις στις τέσσερις επιχειρήσεις κατέγραψαν χειρότερες επιδόσεις σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με ποσοστά που τις περισσότερες φορές κυμαίνονται μεταξύ 20% – 50% και μόνο μια στις δέκα είχε οριακά θετική επίδοση.

Τα μηνύματα από την Κυριακή που η αγορά έμεινε ανοιχτή είναι τόσο απογοητευτικά που το 94% των καταστημάτων ζητά την κατάργηση της. Άλλωστε άνοιξαν μόνο έξι στα δέκα καταστήματα,  καταγράφοντας χαμηλότερους τζίρους το 80% αυτών.

Είναι φανερό πως έχει διαμορφωθεί μια καινούργια πραγματικότητα στην οικονομία και στην αγορά που απαιτεί γρήγορες και γενναίες πρωτοβουλίες σε πολλά επίπεδα.

Προτείνουμε εξορθολογισμό του λιανεμπορίου με την λήψη πρόσθετων μέτρων, όπως άλλωστε ζητά το σύνολο των επιχειρήσεων της έρευνας μας, ειδικότερα:

✓ Επίσπευση των διαδικασιών για ενίσχυση ρευστότητας των επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα και τους ιδιωτικούς φορείς σύμφωνα με το νέο νόμο.

✓ Ασφαλιστικές και φορολογικές ελαφρύνσεις και ρυθμίσεις

✓ Νέο στοχευμένο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής.

✓Ολιγόμηνη χρηματοδότηση των επιταγών από τις τράπεζες με χαμηλότοκο επιτόκιο, ώστε να προστατευτεί το λιανικό και το χονδρικό εμπόριο από το τσουνάμι ακάλυπτων επιταγών που έρχεται.

✓Θεσμοθέτηση του ειδικού ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.

✓ Κατάργηση της Κυριακάτικης λειτουργίας στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων που προσθέτει κόστη χωρίς οφέλη.

✓ Κατάργηση του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων που δημιουργεί πολλαπλές στρεβλώσεις.

✓ Διαβούλευση με τον εμπορικό κόσμο για ένα οδικό χάρτη εξόδου από τη κρίση και εκσυγχρονισμού των επιχειρήσεων, πάνω στην βάση του πακέτου στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, θεωρεί πως οι επιχειρήσεις που σήμερα είναι ανοιχτές έχουν δικαιωματικά αποκτήσει τον τίτλο της βιώσιμης μετά από εξετάσεις δεκαετίας. Καλούμε το κράτος να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να αποφύγουμε λουκέτα που θα γιγαντώσουν την ανεργία και θα δοκιμάσουν την κοινωνική συνοχή.

Το ελληνικό εμπόριο αποτελεί παραδοσιακά το μεγαλύτερο εργοδότη και την ατμομηχανή ανάπτυξης και δημοσίων εσόδων. Δικαιούται λοιπόν να λάβει στήριξη, τα πολλαπλασιαστικά οφέλη της οποίας θα καρπωθεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

 

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ – ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ

Με την ευκαιρία της έναρξης του γιορτινού ωραρίου την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, ο ΕΣΠ καλεί τους καταναλωτές να επιλέξουν για τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους την Αγορά του Πειραιά, που αποτελεί τον απόλυτο προορισμό προσφέροντας μια υπέροχη αγοραστική εμπειρία και να επωφεληθούν από τις ασυναγώνιστες τιμές, την εξαιρετική ποιότητα και την ποικιλία ειδών που διαθέτει .

08.12.2023 | Συνέντευξη – Η Ελαστικότητα των τιμών της αγοράς και οι προσδοκίες για την Εορταστική Περίοδο.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΠ, κ. Θ. Καπράλος σε τηλεοπτική συζήτηση στη Ναυτεμπορική αναλύει το θέμα της ελαστικότητας των τιμών στην αγορά, αλλά και τις προσδοκίες της αγοράς για την εορταστική περίοδο.

06.12.2023 | Συνέντευξη – Κανάλι Ένα: Εορταστικό Ωράριο, Tax Free Shopping, Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 2023 και Κόκκινη Νύχτα

Ο Πρόεδρος του ΕΣΠ, κ. Θ. Καπράλος στο Κανάλι Ένα ενημερώνει τους ακροατές για το εορταστικό ωράριο, την "ΚΟΚΚΙΝΗ ΝΥΧΤΑ", τις εορταστικές εκδηλώσεις, αλλά και την ενέργεια Tax Free Shopping.

Εγγραφή στο Newsletter

Τελευταία Νέα

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΟΔΑΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 MAIOΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ...

Δράσεις με τις οποίες συμμετέχει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς στις “Ημέρες Θάλασσας 2024”

Στις εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για τις «Ημέρες Θάλασσας...

Το Πασχαλινό Ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στον Πειραιά

Το προτεινόμενο Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών  καταστημάτων στον...

Μην Χάσετε

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΟΔΑΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 MAIOΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ...

Δράσεις με τις οποίες συμμετέχει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς στις “Ημέρες Θάλασσας 2024”

Στις εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για τις «Ημέρες Θάλασσας...

Το Πασχαλινό Ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στον Πειραιά

Το προτεινόμενο Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών  καταστημάτων στον...
255,324ΥποστηρικτέςΚάντε Like
128,657ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
97,058ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής